”Bite Latvija” steigšus paziņo, ka tuvākajās stundās klientiem var rasties telekomunikācijas pārrāvums!

“Bite Latvija” naktī no 14. uz 15. martu Rīgā un Rīgas reģionā veiks vērienīgus 5G tīkla modernizācijas darbus. Šo darbu ietvaros tiks veikta pāreja uz jaunākajām Zviedrijas telekomunikāciju aprīkojuma ražotāja “Ericsson” tehnoloģijām.

Darbu dēļ šonakt plkst. 2.00 var būt novērojami traucējumi tīkla darbībā līdz piecām minūtēm. Iespējams, ka pēc traucējumu novēršanas Jums būs jārestartē sava ierīce, lai tā atkal pieslēgtos tīklam.

“Bite Latvija” 5G tīkls šobrīd ir pieejams 55% Latvijas iedzīvotāju, un līdz gada beigām plānots to palielināt līdz 75%.

 

Līdzīgi tīkla uzlabošanas darbi tiek veikti regulāri, lai turpinātu attīstīt “Bite Latvija” nākamās paaudzes tīklu un piedāvātu klientiem modernus risinājumus, kas atbilst viņu vajadzībām. Tīkla uzlabošanas darbi galvenokārt tiek veikti naktīs, lai mazinātu neērtības klientiem.

Citiem vārdiem sakot:

“Bite Latvija” pastāvīgi veic tīkla uzlabošanas darbus, lai nodrošinātu vislabāko iespējamo pakalpojumu kvalitāti saviem klientiem.
Šie darbi tiek veikti naktīs, lai traucētu klientus pēc iespējas mazāk.

Lasi vēl: CSDD pārstāvji atgādina, ka šie transportlīdzekļi no 1.aprīļa nedrīkst pārvietoties pa Latvijas ceļiem!

Mobilo sakaru operators “Bite Latvija” vērš uzmanību uz problēmām publisko iepirkumu jomā. Viņi uzskata, ka šajā jomā bieži tiek izmantoti absurdi vērtēšanas kritēriji un ignorēti tiesas spriedumi.

Kā spilgtu piemēru “Bite Latvija” min VSIA “Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs” (LVĢMC) gadījumu. 2018. gadā “Bite Latvija” pārsūdzēja LVĢMC izsludinātā mobilo sakaru iepirkuma vērtēšanas kritērijus Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB).

IUB atļāva LVĢMC turpināt iepirkuma procedūru, lai gan tiesa vēlāk atzina, ka vērtēšanas kritēriji ir neobjektīvi. Neskatoties uz tiesas spriedumu, LVĢMC 2022. gadā izsludināja jaunu mobilo sakaru iepirkumu, iekļaujot tajā tieši tos pašus vērtēšanas kritērijus.

“Bite Latvija” uzskata, ka šāda situācija ir nepieņemama. Viņi norāda, ka absurdi vērtēšanas kritēriji izkropļo konkurenci un neļauj izvēlēties piedāvājumu, kas vislabāk atbilst pasūtītāja vajadzībām.

“Bite Latvija” aicina uz godīgu un atklātu konkurenci publiskajos iepirkumos. Viņi uzskata, ka vērtēšanas kritērijiem jābūt objektīviem un jābalstās uz pasūtītāja reālajām vajadzībām.

 

Leave a Comment