Bīstamas slimības, kuras tiek pārmantotas. Daba “nokopē” no vecākiem un bērniem nodod

Dermatīts bērniem

Uzņēmība pret alerģijām ir iedzimta. Un iekaisuši ādas bojājumi, kad parādās apsārtums, zvīņas un pat brūces, ir ķermeņa alerģiskā reakcija. Ja mazulis ir mantojis šo ģimenes īpašību, tad, lai atvieglotu stāvokli vai pat samazinātu diatēzi, būs jāievēro vairāki noteikumi. Un turklāt vienmēr ievērojiet profilaktiskos pasākumus.

Hiperpigmentācija

Atsevišķi tumši ādas plankumi var būt sastopami jaundzimušajam, bet dažādu iemeslu dēļ tie var parādīties visu mūžu. Pārmērīga spilgta pigmentācija attīstās melanīna šūnu uzkrāšanās rezultātā, kas ir atbildīga par ādas krāsu. Visbiežāk tas ir tikai kosmētisks defekts, no kura ir grūti vai pat neiespējami atbrīvoties, bet dažreiz ļaundabīgus veidojumus var maskēt vecuma plankumi. Jebkurā gadījumā, ja bērna ķermenī ir vecuma plankumi, nepieciešama speciālista konsultācija. Hiperpigmentācijai ir arī ģenētiska nosliece.

Lasi vēl: No tā kas notika sastingst asinis. Pie miruša cilvēka zārkā ielika kameru un pusotru gadu filmēja notiekošo

Albīnisms

Albīnisms vai pigmenta trūkums, kas izpaužas kā ierastās ādas, matu un acu čaulas krāsas neesamība. Patiešām, albīni manto savu gēnu no vecākiem, bet slimība ir mānīgāka, nekā šķiet no pirmā acu uzmetiena. Albīniem visbiežāk tiek diagnosticēts kurlums un aklums, tos nedrīkst pakļaut tiešiem saules stariem bez aizsarglīdzekļiem, lai izvairītos no smagiem apdegumiem, un albīniem ādas vēža attīstības varbūtība sasniedz 80%.

Mioma

Mioma ir no labdabīga hormona atkarīgs dzemdes audzējs. Predispozīcija fibroīdu attīstībai ir iedzimta. Ar šo problēmu saskaras aptuveni 20–40% sieviešu reproduktīvā vecumā. Galvenais fibroīdu simptoms kļūst asiņošana, bet ginekologs veic precīzu diagnozi, pamatojoties uz testu rezultātiem un dzemdes ultraskaņu. Miomas visbiežāk ārstē ķirurģiski.

Olnīcu disfunkcija

Ar to tiek domāts olnīcu aktivitātes pārkāpums, kas saistīts ar viņu ovulācijas un sekrēcijas funkcijas izmaiņām (hormonu ražošanu). Visbiežāk slimību raksturo menstruāciju pārkāpumi, dzemdes asiņošana, dažādas lokalizācijas sāpes, izteikta PMS, amenoreja (menstruāciju neesamība ilgāk par 6 mēnešiem) un neauglība. Olnīcu disfunkcijas diagnozi veic ginekologs, pamatojoties uz pacienta vēsturi un pārbaudi. Disfunkciju var mantot. Lai izslēgtu slimību, obligāti ginekoloģiskā izmeklēšana jāveic reizi sešos mēnešos.

Leave a Comment