Beidzot ir zināmi Latvijas reģioni, kur šodien pēcpusdienā iespējamas pat spēcīgas viesuļvētras risks

Saskaņā ar laika prognozēm trešdienas rītā dažādos Latvijas reģionos gaidāms būtisks nokrišņu un pērkona negaiss. Tomēr tiek prognozēts, ka visintensīvākās vētras notiks vēlā pēcpusdienā un vakarā.

Pēc rīta vētrām debesis vēlāk kļūs skaidras, ļaujot saulei izstarot siltumu un pastiprinot kopējo temperatūru. Pēcpusdienā gaisa temperatūra gaidāma aptuveni līdz 25…30 grādiem, izņemot Kurzemi, kur būs nedaudz vēsāka temperatūra robežās no 19…24 grādiem.

Vēlās pēcpusdienas un vakara stundās dažādās vietās visos reģionos gaidāmi nokrišņi. Tomēr tiek prognozēts, ka valsts centrālajā un austrumu daļā attīstīsies spēcīgi pērkona negaiss.

Šīs vētras var izraisīt lokālu vētras aktivitāti, radīt ievērojamu krusu un radīt ievērojamus nokrišņus, tādējādi potenciāli radot īslaicīgus plūdus.

 

Oranžā trauksme par stiprām vētrām šobrīd ir aktīva Latvijas rietumu un centrālajos rajonos.

Tomēr Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs atzīst, ka dienas laikā tas, visticamāk, tiks paaugstināts līdz augstākajam, sarkanajam, līmenim. Paredzams, ka šis pastiprinātais brīdinājums galvenokārt skars valsts centrālos un austrumu apgabalus.

 

Leave a Comment