Beidzot cīņa ar nezālēm dārzā ir beigusies. 4 metodes, un nezāļu vairs nav, un tas pateicoties kaimiņu padomam

Degvīns

Nav skaidrs, kā, bet degvīna šķīdums palielina nezāļu sēklu dīgtspēju un paātrina to nobriešanu. Tieši šis īpašums noderēs cīņā pret nezālēm.

Šķīduma pagatavošana: ūdens spainī izšķīdina 150 g degvīna un ar šķīdumu aplaista gultas. Pēc šīs apstrādes nezāļu sēklas ātri izšķilsies. Pēc tam ar plakanu griezēju jāiziet pa laukumu un jāizgriež zāle, kas parādās. Pēc tam jūs varat stādīt kultivētos augus.

 

Izdegt

Jau pirms kultivēto augu stādīšanas var ar lāpu izstaigāt dobes un izdedzināt visas nezāles. To pašu procedūru var veikt rudenī, kad ir novākta visa raža. Šajā gadījumā apstrāde var būt daudz efektīvāka, jo ne visas nezāles dīgst pirms augu sēklu sēšanas.

 

Saldēšana

Nezāļu sakņu sistēma ir jutīga pret sasalšanu – ne visa veģetācija pacieš salu. Tāpēc iesaku dobes dziļi rakt vēlā rudenī. Nesalauziet iegūtos kunkuļus. Ļaujiet viņiem guļot tā, “puduros”. Šajā gadījumā sakņu sistēma nonāks virspusē un ziemas laikā sasalst.

 

Vairāk iespēju nezāļu apkarošanai

Ir svarīgi praktizēt aizstāšanas metodi – uz vietas nedrīkst būt neviena zemes gabala, kurā neaug kultivētie augi. Novācot agro zaļumu, dobes paliek tukšas. Ir svarīgi noklāt šo platību ar citiem kultūraugiem, lai nezāles nepārņemtu platību.

Daži vasaras iedzīvotāji pārtrauc izmantot kūtsmēslus, lai izvairītos no nezāļu sēklu izplatīšanās. Citi noplicina augsni, lai atņemtu nezālēm barības vielas. Vēl citi izmanto tautas līdzekļus:

soda;

sāls;

etiķis;

herbicīdu ziepes.

Sodas šķīdums spēj iznīcināt tikai jaunas nezāles.

Lasi vēl: Kā pagatavot savu mūža labāko kartupeļu biezeni: profesionāļu padomi

Sodas šķīdums spēj iznīcināt tikai jaunas nezāles. Izšķīdiniet sodu ūdenī un apūdeņojiet augsni ar šķīdumu. Procedūra tiek veikta vairākas dienas pēc kārtas. Līdzīga situācija ir ar etiķi. Ja koncentrācija ir augsta, pietiek ar vienu apstrādi, ja tā ir vājāka, jums būs vairākas reizes jāpārlej augsne ar iegūto šķīdumu.

Herbicīdu ziepes labi iedarbojas arī pret nezālēm. Tam pievieno sāli vai etiķi. Kā atbrīvoties no nezālēm savā vietnē? Izskaidrojiet metodes nezāļu augšanas samazināšanai. Būšu pateicīgs!

 

Leave a Comment