Aukstajā sezonā labsajūtai svarīgas kustības, gaisma un vitamīni

Rudens un ziemas sezonas skrējienā nereti jūtamies noguruši, spēki ir izsmelti, ikdiena liekas pelēka un lietas vairs nesagādā prieku.

Pavisam vienkārši atgūt enerģiju un uzlabot pašsajūtu var palīdzēt nelielas ikdienas aktivitātes, kuras savā rutīnā iespējams iekļaut jau tūlīt. Ieteikumos, kā ikdienā pavisam vienkārši uzlabot pašsajūtu un līdz ar to būt daudz veselīgākam, dalās Apotheka sertificētā farmaceite Ivanda Krastiņa.

Fiziskas aktivitātes
Ieviest ikdienā nelielas, bet regulāras fiziskas aktivitātes ir pavisam vienkārši. Sāc rītu ar nelielu ķermeņa izstiepšanu, pamodini savu organismu un muskuļus lēnām. Ja parasti dodies uz darbu ar sabiedrisko transportu – izkāp ārā pieturu ātrāk un dodies nelielā pastaigā.

Lifta vietā izvēlies kāpnes. Pusdienu pārtraukumā, pat ja pusdienas ņem līdzi no mājām, dodies ārā nelielā pastaigā pa kvartālu. Pastaiga svaigā gaisā palīdzēs gan izkustēties, gan atpūtināt prātu turpmākajam darba cēlienam.

Pietiekama atpūta
Sēdošā darbā neaizmirsti atpūtināt acis ievērojot 20-20-20 principu – ik pēc 20 minūtēm novērs acis no datora uz 20 sekundēm un paskaties tālumā, vismaz 20 m attālumā. Ja visu dienu pavadi sēžot pie datora, pēc darbadienas beigām elektroniskās ierīces centies izmantot pēc iespējas mazāk.

Atceries, ka acīm un prātam nepieciešama atpūta no ekrāna starojuma, tāpēc vismaz pusstundu pirms došanās gulēt nevajadzētu skatīties ekrānos. Miega ilgumu darba dienās noteikti vajadzētu palielināt vismaz līdz 7 stundām, jo tieši šajā dienas periodā ķermenis atjaunojas, atpūšas un uzkrāj spēkus jaunai dienai.

Lai lasītu rakstu tālāk, šķiriet nākamo lapu!

Leave a Comment