Augu līdzekļi pret seboreju – ļoti iedarbīgi, organismam draudzīgi


Tautas līdzekļi jāizvēlas atbilstīgi seborejas tipam – taukainajai un sausajai seborejai tie atšķiras.

Pret taukaino seboreju
* Līdzīgās daļās sajauc ābolu etiķi, degvīnu un vārītu ūdeni. Aptuveni 3–4 stundas pirms matu mazgāšanas maisījumu ierīvē galvas ādā.

* Sajauc 5 ēdamkarotes svaigi spiestas kokveida alvejas lapu sulu ar 70% spirtu un katru dienu ierīvē galvas ādā. Kurss – 3 mēneši. Maisījumu uzglabā vēsā, tumšā vietā.

* Glāzi sasmalcinātas ozola mizas aplej ar litru verdoša ūdens, vāra 20 minūtes, 40 minūtes nostādina, tad izkāš, pielej vārītu ūdeni līdz sākotnējam tilpumam, pievieno 5 tējkarotes medus, samaisa un ik pārdienu ierīvē galvas ādā.

* Divas ēdamkarotes žāvētu sasmalcinātu lielā dadža sakņu aplej ar glāzi verdoša ūdens, 10–15 minūtes karsē uz lēnas uguns, 45 minūtes nostādina, tad izkāš. Aptuveni 2–3 reizes nedēļā ierīvē galvas ādā un pēc matu mazgāšanas lieto skalošanai.

* Vienu daļu no piemaisījumiem attīrīta propolisa sajauc ar 4 daļām 70% spirta, periodiski sakratot, 3–4 dienas nostādina tumšā vietā, tad izkāš. Ik pārdienu uz nakti ierīvē galvas ādu, bet no rīta to apslauka ar spirtā vai degvīnā samitrinātu vates tamponu. Kurss – 30 procedūras. Pēc 2 mēnešiem kursu var atkārtot.

Kā cīnīties pret sauso seboreju? Šķiriet nākamo lapu!

Leave a Comment