Augu līdzekļi pret seboreju – ļoti iedarbīgi, organismam draudzīgi

Pret sauso seboreju
* Glāzi sīpolu mizu aplej ar 2 litriem verdoša ūdens, stundu nostādina, tad izkāš. Divas reizes nedēļā uzlējumā mazgā matus vai ierīvē to galvas ādā. Kurss – 10 procedūras.

* Ēdamkaroti rīcineļļas vai jebkuras citas augu eļļas sajauc ar tējkaroti medus un tējkaroti majonēzes. Maisījumu nedaudz uzsilda un ierīvē galvas ādā. Pēc tam matus izķemmē ar suku, apsien ap galvu polietilēna plēvi un frotē dvieli. Pēc pusstundas izmazgā ar ziepēm un izskalo ar citronūdeni (tējkarote citrona sulas uz litru ūdens).

* Trīs tējkarotes uz smalkās rīves sarīvētas pētersīļu saknes masas aplej ar augu eļļu, 30 minūtes karsē ūdens peldē, tad izkāš un ik pēc dienas ierīvē galvas ādā. Kurss – 15 procedūru. Pēc 3 nedēļu pārtraukuma kursu var atkārtot.

* Ēdamkaroti hennas pulvera sajauc ar 2 ēdamkarotēm vārīta ūdens un 7 ēdamkarotēm jebkura barojoša krēma. Maisījumu ierīvē galvas ādā 2 reizes nedēļā. Kurss – 10–12 procedūru.

Papildus jāraugās, lai uzturā būtu produkti, kas satur A un B vitamīnu: burkāni, salāti, zaļie lociņi, tomāti, paprika, zirņi, pupas, jūraskāposti, rieksti, maize no rupja maluma miltiem, piens, olas, vistas gaļa bez ādiņas un taukiem. Toties jāatturas no asiem, trekniem un ceptiem ēdieniem, arī konserviem

Leave a Comment