Augu laistīšanu augustā: dažas lietas jālaista intensīvāk, bet dažas jāpārstāj laistīt

Augustā dažiem kultūraugiem joprojām nepieciešama bagātīga laistīšana, bet citus, tieši pretēji, laistīt nedrīkst.

Mēs pastāstīsim, kā pareizi laistīt augus vasaras beigās, lai sniegtu maksimālu labumu augiem.

Kādus kultūraugus nav nepieciešams laistīt

Pirmām kārtām tie ir kartupeļi, sīpoli un ķiploki. Līdz ražas novākšanas dienai bumbuļiem un sīpoliem jābūt sausiem, pretējā gadījumā raža būs slikti uzglabājama. Sīpoliem un ķiplokiem nepatīk pārmērīgs mitrums, jo tas var izraisīt puvi. Pārtrauciet laistīšanu, kad lapas sāk dzeltēt, lai veicinātu sīpolu izžūšanu un sagatavošanos ražas novākšanai.

Ķirbji un kabači nav jāpārstāj laistīt pilnībā, tomēr šos augus augustā jālaista minimāli. Šie augi ir pakļauti pelēkās puves riskam, ja tie tiek pārlaistīti, īpaši, ja ūdens nokļūst uz lapām un augļiem. Laistot augustā, labāk ir laistīt tieši augsni, izvairoties no lapām.

Pupiņu pārlaistīšana augustā arīdzan var izraisīt sakņu puvi un pelēko puvi uz augļiem. Laistiet pupiņas mēreni un pārliecinieties, ka augsne ir labi drenēta.

Augi, kuri augustā jālaista regulāri

Kultūras, kas regulāri jālaista, ir baklažāni, paprikas, gurķi, kāposti, bietes un burkāni. Augustā, īpaši karstā un sausā laikā, minētajiem augiem laistīšana ir ļoti svarīga, lai nodrošinātu veselīgu augu attīstību un bagātīgu ražu. Tomēr ir svarīgi laistīt pareizi, lai izvairītos no slimībām un citām problēmām.

Gurķiem, baklažāniem un paprikai ir nepieciešama dziļa laistīšana, lai veicinātu dziļu sakņu sistēmu attīstību. Laistiet augus vismaz reizi nedēļā, vai biežāk, ja laiks ir ļoti karsts un sauss. Augsnei jābūt slapjai apmēram 15-20 cm dziļumā. Vislabāk laistīt agri no rīta, lai ūdens nokļūtu līdz saknēm un novērstu pārāk strauju iztvaikošanu. Vakara laistīšana arī ir pieņemama, bet jāuzmanās, lai lapas un augļi naktī nebūtu pārāk mitri, jo tas var veicināt pelēkās puves attīstību. Izvairieties no ūdens uz lapām.

Lasi vēl: 9 lietas, kuras nekad nevajadzētu mazgāt trauku mazgājamajā mašīnā

Tomātus, kas aug atklātā laukā, mēs laistām tikai tad, ja tie ir pilnīgi nokaltuši, un raža netiek novākta. Siltumnīcā augošos tomātus turpina laistīt, bet retāk un mazāk.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? Noskaidrosim!

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

 

Your score is

The average score is 55%

0%

Arī augustā vēlams laistīt zemenes, augļu kokus un ogu krūmus.

Laistīšanu var apvienot ar mēslošanu un kopšanas procedūrām.

 

Leave a Comment