Atklāts mūžībā aizgājušās britu karalienes Elizabetes II ilgdzīves noslēpums. Katru dienu viņa mielojās ar šo ēdienu

Karaliskais šefpavārs pastāstīja, ka Elizabete II nebija mainījusi savu uzturu veselus 60 gadus. Karalienes ēdienkartes pamatā bija vienkārši un veselīgi ēdieni, kas palīdzēja viņas majestātei saglabāt labu veselību un smelties enerģiju.

Savas dzīves laikā Elizabete II rūpīgi sekoja līdzi savai veselībai, lai pēc iespējas vairāk laika un enerģijas varētu veltīt sabiedriskajām lietām.

Tāpēc viņa valkāja cimdus vēl pirms kovida pandēmijas izplatīšanās visā pasaulē, stiprināja savu labsajūtu ar mērenām fiziskām aktivitātēm, piemēram, devās izjādēs ar zirgiem un pastaigājās dabā, ievēroja diētu, izvairoties no ogļhidrātiem, kad vien iespējams, un dodot priekšroku svaigām zivīm un dārzeņiem, kas tika ievākti viņai piederošajās zemēs.

Un, protams, britu karaliene ievēroja īpašu miega režīmu. Savos 96 gados Elizabete bija izstrādājusi savu uztura sistēmu. Viņa ne tikai ievēroja veselīgu un sabalansētu diētu, bet arī palutināja sevi ar iecienītākajiem gardumiem – šokolādes desertiem.

Viņas majestāte bija zināma ar to, ka ir kaislīga šokolādes cienītāja, taču ēdienkartes pamatā bija veselīgs ēdiens. Daudzi ir pārliecināti, ka Elizabetes ilgmūžības atslēga bija tieši veselīgs ēdiens. Kā stāsta bijušais galma šefpavārs Darens Makgreidijs, karaliene savu ēdienkarti nebija mainījusi pēdējos 60 gadus.

Lasi vēl: Piecas zodiaka zīmes, kuras būs rudens veiksminieki: viņus gaida šikas pārmaiņas un veiksme

Un savu ēdienkarti viņa personīgi apstiprināja katru nedēļu, saņemot iespējamos variantus katrai dienai īpašā sarkanā mapē. Pusdienās un vakariņās karaliene deva priekšroku maltītēm ar augstu olbaltumvielu un zemu ogļhidrātu saturu.

Makgreidijs atklāja, ka grilētas Doveras butes vai skotu lasis, kas pasniegta ar spinātiem un cukini, bijis viens no viņas majestātes iecienītākajiem ēdieniem. Ir zināms, ka viņa dažkārt kā alternatīvu izvēlējās grilētas vistas salātus.

Noteikums “bez cietes” noteikti bija spēkā vakariņu laikā, it īpaši, ja Elizabete vakariņoja viena un nerīkoja oficiālu banketu. Ēdienkartē dominēja cepta vai vārīta zivs ar salātiem vai dārzeņiem.

“Tas ir viss, ko karaliene ēda. Viņa bija ļoti disciplinēta. Viņa varēja iegūt visu, ko vēlējās, taču tieši šī disciplinētība saglabāja viņas veselību,” intervijā raidsabiedrībai CNN sacīja Makgreidijs.

Jau vēstīts, ka Elizabete II aizgāja mūžībā 96 gadu vecumā 8.septembra pēcpusdienā, ģimenes locekļu klātbūtnē Lielbritānijas karaliskās ģimenes rezidencē Balmorālas muižā. Par jauno Lielbritānijas monarhu ir kļuvis princis Čārlzs.

Leave a Comment