Atklājas, kas iepriekš noklsusēts! Bricis paziņo, kas mūs patiesībā sagaida pēc pāris dienām!

Nākamnedēļ pēcpusdienās temperatūra daudzviet pārsniegs 20 °C atzīmi. Ja prognozes saglabāsies tādas pašas, vasara sāksies agrāk nekā jebkad agrāk, un tas nozīmē, ka mēs varēsim izbaudīt vasaras sajūtu par pusotru mēnesi ātrāk nekā parasti.”

“Redzi, Toms, varbūt, ja grib. Tikko sākam runāt par demisiju, un laikapstākļi uzlabojas. Sakritība? Es nedomāju!”

Elvijs lūdz: “Pagaidiet, ļaujiet pēdējā ziemas gārdziena sniegam nokust un tad atveriet vasaru.”

Sarmīte pretojas: “Es nedomāju, ka tas notiks. 1986. gada aprīļa beigās bija ilgstošs periods ar temperatūru virs +20 grādiem, turklāt arī 70. gadu atmiņās ir 1. maija svētki, kad mēs skolas laikā gājām peldēties un sauļoties pie +25 grādiem.”

Oksana komentē: “Protams, gribētos baudīt siltumu, bet, diemžēl, tas nav mūsu rokās. Vakar sniga, šodien saule, un rīt vēlreiz varētu būt pārsteigums. Diemžēl laika apstākļi mainās ne tikai dienas laikā, bet pat stundām.”

Pēteris izsaka savu domu: “Un varbūt Jāņus mēs svinēsim, iepakoti mēteļos un ar cimdus galvā.”

Laura priecājas: “Urrā! Galvenais, lai maijā mums nevajadzētu cīnīties ar mīnusgrādiem, tas būtu īsts izaicinājums.”

Pašreizējās laika prognozes liecina, ka Latvijā tuvākajās dienās gaisa temperatūra pakāpeniski pieaugs, sasniedzot pāri +20 grādiem nākamās nedēļas sākumā.

Nākamajās nedēļas sākumā paredzams, ka temperatūra pieaugs līdz +19..+24 grādiem, bet vēsāks laiks saglabāsies dažās piekrastes vietās.

Tuvākajās dienās turpināsies ūdens līmeņa pieaugums upēs, un arī Daugavā prognozēta tālāka ūdens līmeņa paaugstināšanās. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem liecina, ka Daugavas līmenis pie Jēkabpils kopš svētdienas ir paaugstinājies par pusmetru, pie Daugavpils – par 1,3 metriem un pie Piedrujas – par mazliet mazāk nekā diviem metriem.

Leave a Comment