Ārkārtīgi karsta 2024. gada vasara Austrumeiropā izraisīs dabas kataklizmas – ko sagaidīsim?

Šonedēļ Austrumeiropā izkritīs līdz 37-38 milimetriem jeb mēneša nokrišņu norma, iespējams slapjš sniegs, daudzos reģionos tiek prognozēts arī vētrains vējš un sals.

“Četru dienu laikā Austrumeiropu skars mēneša nokrišņu norma – līdz 37-38 milimetriem jeb 3-4 spaiņiem lietus ūdens uz kvadrātmetru.

Spēcīgākās lietusgāzes būs naktī no svētdienas uz pirmdienu (10 milimetri), ceturtdienas vakarā (5,8 milimetri) un piektdienas naktī uz rītu (18,9 milimetri). Sausākā diena būs otrdiena,” teica sinoptiķis.

Viņš arī norādīja, ka gaidāmā aukstuma dēļ pastāv varbūtība, ka lietus būs sajaukts ar slapju sniegu, kas tūlīt izkusīs. Tas varētu notikt pirmdienas vakarā un piektdien dienas laikā, kad gaidāma aukstākā diena.

 

Tāpat, pēc sinoptiķa teiktā, svētdien-pirmdien gaidāmas vājas magnētiskās vētras. Pirmdienas vidū tiek prognozēts vētras vējš ar brāzmām līdz 17 metriem sekundē (līdz 17-22 metriem sekundē Centrālās Austrumeiropas reģionos).

Lasi vēl: 21. aprīlī Jupiters un Urāns satricinās apvārsni! Ko tas mums nozīmē? Tās būs lielas pārmaiņas ikviena cilvēka liktenī

Sinoptiķi norādīja, ka pirmdien ciklona galvenie nokrišņi līs naktī un vakarā, gaisa temperatūra nebūs augstāka par plus 6-11 grādiem, otrdien būtiski nokrišņi nav gaidāmi, pēcpusdienā – plus 10-15 grādi, trešdien intensīvākie nokrišņi būs naktī, dienā – plus 8-13 grādi.

“Ceturtdien – pēcpusdienā, tuvojoties Ziemeļatlantijas ciklonam, uzlīs spēcīgs lietus, pēcpusdienā – plus 6-11 grādu, piektdien aukstās frontes un ciklona aizmugures zonā lietus līs visu nakti un rītu, dienā tikai plus 3-8 grādi, kas ir 5 grādiem zem klimatiskās normas.

Sestdien nedēļas nogales “lāsts” tiks noņemts un, pateicoties anticiklona ietekmei, laiks skaidrosies, un gaiss pēcpusdienā iesils līdz komfortablajiem plus 13-18 grādiem pēc Celsija. Līdzīgi laika apstākļi tiek prognozēti arī svētdien,” piebilda sinoptiķis.

 

Leave a Comment