Ar svētkiem urbānajā dārzā universālveikals “Stockmann” atzīmē pievienošanos “John Nurminen” fondam Baltijas jūras aizsardzībai

Lai vairotu izpratni par Baltijas jūras nozīmi un veidiem, kā iespējams rūpēties par tās aizsargāšanu, 4.augustā universālveikals “Stockmann” svinīgi atzīmēja pievienošanos “John Nurminen” fondam, kura galvenais mērķis ir uzlabot situāciju Baltijas jūrā.

“Baltijas jūra “Stockmann” ir īpaši nozīmīga, jo visas valstis, kurās darbojamies – Somija, Latvija un Igaunija -, atrodas tās krastā. Vieta, kur atpūšamies, smeļamies enerģiju, svinam svētkus un vienkārši baudām skaisto horizontu.

Tāpēc 160. “Stockmann” jubilejas gadā vēlamies atbalstīt “John Nurminen” fondu, kas dara lielu darbu, lai aizsargātu Baltijas jūru, kura pašlaik saskaras ar dažādām problēmām, tostarp bioloģiskās daudzveidības mazināšanos. Jau no šī gada sākuma “Stockmann” iespējams iegādāties tikai tādas zivis un jūras veltes, kas iekļautas Pasaules Dabas Fonda izveidotajā “Zivju gida” ieteicamo produktu sarakstā,” stāsta Dace Goldmane, universālveikala “Stockmann” direktore.

“Baltijas jūra ir daļa no Baltijas valstu identitātes, tāpēc “John Nurminen” fonds vēlas par to pienācīgi gādāt. Šī jūra ir mums tuva un svarīga. Universālveikals “Stockmann” un tā klientu sniegtais atbalsts ļauj mums efektīvi turpināt darbu, lai glābtu Baltijas jūru, nodrošinot informāciju un ieviešot efektīvus tās saglabāšanas un aizsardzības projektus,” uzsver Annamarija Arakoski-Engarda (Annamari Arrakoski-Engardt), “John Nurminen” fonda vadītāja.

Pasākuma laikā viesi varēja baudīt maltītes no Baltijas jūrai draudzīgās ēdienkartes, kuras centrā bija Igaunijas ūdeņos ar tīkliem nozvejots zandarts.

Ēdieni tapa šefpavāru Artūra Taškāna un Rūdolfa Šteinberga izpildījumā, kuri talkā ņēma ikoniskos “Big green egg” grilus. Par saulainu noskaņu un pasākumam atbilstošiem mūzikas ritmiem gādāja DJ Toms Grēviņš.

Apmeklētāju vidū bija virkne dabas aizsardzības iniciatīvu atbalstītāju un sabiedrībā zināmas personas.

Dalība “John Nurminen” fondā ir viena no daudzajām universālveikala “Stockmann” ilgtspējas iniciatīvām, kuru vidū, piemēram, ir arī oglekļa pēdas samazināšana, izvēloties atbildīgākus materiālus savām kolekcijām un meklējot videi draudzīgus piegāžu risinājumus u.c.

Leave a Comment