Ar ko barot burkānus, lai tie augtu veselīgi un saldi: lai izvairītos no konkurences, dārzkopji nelabprāt dalās ar šo recepti

Visticamāk, nav sastopams neviens dārzs, kurā netiktu audzēti burkāni. Un tas patiešām ir viens no populārākajiem dārzeņiem. Bet, lai iegūtu lielu un kvalitatīvu ražu, par tiem ir jārūpējas augšanas procesā.

Ja vēlaties, lai jūsu dārzā augošie burkāni attīstītos ātri un pilnvērtīgi, pagatavojiet tiem zāļu uzlējumu.

Kā stāsta dārzu īpašnieki, kuri aktīvi izmanto šo lielisko risinājumu, ir viegli pagatavojams mājas apstākļos.

Lai to izdarītu, jums būs nepieciešams spainis, kas jāpiepilda ar smalki sagrieztu zāļu maisījumu un jāaplej ar ūdeni. Tā nav nekāda raķešu zinātne un visas sastāvdaļas ir viegli pieejams. Respektīvi, tā kā ir sācies aktīvais zāles pļaušanas laiks, varat šim uzlējumam droši izmantot nopļauto piemājas zāli. Ūdenim jābūt istabas temperatūrā. Vislabāk, ja tas ir lietus ūdens, kurš ir nostāvējies saulē.

Mana omīte pastāstīja, kā izvairīties no tukšiem gurķu ziediem, jo tie atņem spēku tiem, kas nesīs augļus

Kad zāle ir aplieta ar ūdeni, tagad cieši pārklājiet mūsu topošo papildus barību un atstājiet to uz pāris nedēļām, lai tā pienācīgi reducētos.

Pirms izmēģināt zāļu tinktūru burkāniem, tā jāatšķaida ar ūdeni proporcijā 1:10.

Lasi vēl: Ko darīt, ja negaiss jūs pārsteidz brīvā dabā: svarīgi padomi

Vai esat izmēģinājuši šādu mēslojumu, bet neesat bijuši apmierināti ar rezultātu? Tad nodarbojieties ar tā uzlabotās versijas pagatavošanu.

Rīkojieties pēc tāda paša plāna: piepildiet spaini ar smalki sagrieztām nātrēm un pievienojiet 4-5 glāzes pelnu un 100 g rauga.

Pēc tam piepildiet trauku ar ūdeni un noturiet 5 dienas.

Pirms lietošanas uzlējumu atšķaida ar ūdeni (proporcijas ir tādas pašas – 1 pret 10) un laista zem katras sakņu kultūras.

Lai neapdedzinātu auga lapas, mēslošanas procesu veiciet agri no rīta vai vakarpusē, kad saules gaisma vairāk nav tik intensīva.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? Noskaidrosim!

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

 

Your score is

The average score is 55%

0%

Izmantojiet šo mēslojumu jūnijā reizi nedēļa, un pateicoties tam, auga saknes kļūs spēcīgas, bet rezultātā iegūsiet ļoti lielus un, galvenais, saldus un nebojātus burkānus. Raža būs tik daudz, ka nāksies dalīties ar kaimiņiem!

Jūs neticēsiet, kad uzzināties, kāpēc caurdurt ziepes ar adatām: neparasti padomi no pieredzējušām saimniecēm

Leave a Comment