Apstrādes rūpniecības produkcijas izlaide desmitajā mēnesī saruka par 1,4%

2022. gada oktobrī, salīdzinot ar iepriekšējo oktobri, Centrālā statistikas pārvalde (CSP) konstatēja, ka apstrādes rūpniecība ir nedaudz kritusies par 1,4%, salīdzinot ar salīdzināmām cenām.

Diemžēl elektroenerģijas un gāzes apgādes sektors piedzīvoja vēl lielāku kritumu – 18%, bet ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē – neliels pieaugums par 2,7%. Kopumā rūpniecības produkcijas izlaide kopumā samazinājusies par 2,7%.

Apstrādes rūpniecībā, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo mēnesi, kritums bija par 30,7% tekstilizstrādājumu ražošanā, par 10% gumijas un plastmasas izstrādājumu ražošanā, bet poligrāfijā un ierakstu reproducēšanā – par 9,3%.

Arī trīs lielākās rūpniecības nozares – gatavo metālizstrādājumu, koksnes un koka izstrādājumu, kā arī pārtikas ražošanā – samazinājums bija attiecīgi par 9,8%, 2,6% un 2,2%.

COMMENTS

  • <cite class="fn">gate io</cite>

    I have read your article carefully and I agree with you very much. This has provided a great help for my thesis writing, and I will seriously improve it. However, I don’t know much about a certain place. Can you help me?

Leave a Comment