Apšaude skolā: skolas darbiniece, kura brīnumainā kārtā izglābusies ir gatava runāt ar asarām acīs par notikušo

Brīnumainā kārtā izdzīvojusī Krievijā, Iževskas skolas darbiniece asarās runā par notikušo apšaudi skolā. Darbiniece asarās un drebot atklāj dažādas detaļas no notikušā. 

Negadījuma rezultātā gāja bojā deviņi cilvēki. No tiem pieci ir nepilngadīgi. No iespējamās nāves brīnumainā kārtā izglābās garderobes darbiniece skolā Iževskā, kur iepriekš nezināma persona atklāja uguni uz skolēniem.

Apstākļu kombinācija viņu paglāba no notikumu epicentra, lai gan saskaņā ar noteikumiem sievietei bija jāstrādā neveiksmīgajā dienā. Par pēkšņo likteņa pagriezienu viņa stāstīja intervijā medijiem.

“Man bija jāstrādā pa dienu… Es jau biju mājās (notikuma brīdī), devos pie zobārsta. Salaboju zobus. Man vajadzēja būt pirmajā maiņā, es samainījos ar savu kolēģi, lai tiktu pie zobārsta. Tad viņa man piezvana un stāsta notikumus un to, ka izglābusies no apšaudes.”

Lasi vēl: Šis notiek nudien reti: Zodiaka zīmes, kurām oktobrī gaidāmi profesionāli un finansiāli panākumi

Šodien vienā no Iževskas skolām notika briesmīga traģēdija. Uzbrucējs ielauzās ēkā, nogalināja apsargu un iegāja kabinetā, kurā tobrīd notika skolēnu nodarbība, un tad sekoja asins pirts…

Saskaņā ar oficiālajiem datiem uzbrukumā gājuši bojā deviņi cilvēki. Pieci bērni vecumā no astoņiem līdz 15 gadiem un četri pieaugušie, tostarp divi apsargi, kuri centās uzbrucēju neitralizēt.

Lasi vēl: Nopietnas problēmas: kļuvis zināms, kādu operāciju veica Jurijam Šatunovam neilgi pirms viņa nāves

Policija ierosināja krimināllietu pēc panta “Divu vai vairāku personu, tostarp nepilngadīgas personas, slepkavība”. Šis notikums satricināja ne tikai Krievijā dzīvojošos, bet arī ārzemju iedzīvotājus, tostarp Latvijas.

Krievijas Federācijas Izmeklēšanas komitejas vadītājs Aleksandrs Bastrikins personīgi pārņēma izmeklēšanu. Pēc sākotnējās informācijas, uzbrucējs pēc izdarības izdarījis pašnāvību, turpat skolas teritorijā, kādā no skolas kabinetiem.

Jāatgādina, ka aptuveni 20 cilvēki ir ievainoti. Par laimi ir arī izdzīvojušies, kuri no šīs traģēdijas spēja aizbēgt, tomēr šī diena viņu atmiņās paliks mūžam.

Leave a Comment