Aizsaulē devies 78 gadus vecs talantīgs mākslinieks; par sēru vēsti paziņoja dēls

12.februārī uz visiem laikiem iemiga talantīgs mākslinieks. Par šo sēru vēsti paziņoja mākslinieka dēls, kurš ir satriekts un vēlas šajā laikā būt viens ar savām domām.

 

Padomju un krievu režisors Vadims Abdrašitovs nomira 2023. gada 12. februārī 78 gadu vecumā. Par viņa n.ā.v.i sociālajos tīklos paziņoja nelaiķa dēls – teātra režisors Kirils Vitoptovs.

Vadims Abdrašitovs dzimis 1945. gada 19. janvārī Harkovā militārā ģimenē. Pēc skolas beigšanas mācījās Alma Atinskas dzelzceļa transporta tehnikumā un Maskavas Fizikas un tehnoloģiju institūtā, tad strādāja Maskavas elektro vakuuma iekārtu rūpnīcā. 1970. gadā viņš iestājās VGIK režijas fakultātē Mihaila Romma kursā, bet pēc Romma nāves viņš turpināja studijas pie Ļeva Kulidžanova.

Pirmais Abdrašitova studiju darbs bija mēma sešu minūšu dokumentāla etīde “Reportāža ar asfaltu”, kas saņēma augstu Romma vērtējumu. 1974. gadā viņš kā kursa darbu uzņēma satīrisko komēdiju “Apstādiniet Potapovu!”

Lasi vēl: Merilina Kerro nekad nekļūdās: Vienīgā zodiaka zīme, kas nedēļā līdz 5. martam būs likteņa lutināta

Saskaņā ar Grigorija Gorina teikto, pēc kursa darba prezentēšanas Jūlijs Raizmans uzaicināja jauno režisoru strādāt “Mosfilm” filmu studijā, kur viņš bija radošās grupas “Biedri” vadītājs. Šeit Abdrašitovs iepazinās ar Aleksandru Mindadzi, ar kuru kopā viņš vēlāk uzņēma 11 filmas.

 

Leave a Comment