Aizsardzības ministrs Pabriks nācis klajā ar skaļu paziņojumu Ukrainas kara sakarā – ko nez par to teiks Kremlis?

Pabriks skaidroja, ka jau šobrīd notiek Ukrainas bruņoto spēku pakāpeniska pāreja uz Rietumos ražoto NATO standarta ekipējumu, kam potenciāli vajadzētu dot daudz lielākas kaujas spējas nākotnē.

Ministrs arī minēja, ka otrdien ASV karabāzē Ramšteinā Vācijā notikušajā daudzu pasaules valstu aizsardzības ministru sanāksmē lemts par ieroču piegādēm Ukrainai.

Lai arī galvenais akcents likts uz to, ka šobrīd Ukrainai ir jāatrod un maksimāli jāpiegādā ieroči vēl no padomju laikiem, jo Ukrainas puse zina, kā ar tiem rīkoties, tomēr arī cita veida palīdzība būs nepieciešama un Latvija ir gatava iesaistīties.

Lasi vēl: Vai decembrī tiks izsūtīts vēl viens vienreizējais pabalsts? Kuriem tas pienāksies?

Savukārt, atsaucoties uz Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova brīdinājumu, ka pastāv “reāli” Trešā pasaules kara draudi, Pabriks to skaidroja ar Krievijas vēlmi sašķelt Rietumus un mazināt Rietumu palīdzību Ukrainai. Viņš teica, ka Rietumiem jāatceras Aukstais karš, kad bieži vien bija vēl lielāka spriedze, bet tolaik Rietumi Krievijas draudiem atbildēja ar līdzvērtīgu brīdinājumu.

Aizsardzības ministrs vēlreiz apliecināja, ka Latvijā šobrīd ierodas gan papildu NATO spēki, gan tiek domāts par jaunas starptautiskas militārās bāzes izveidi.

COMMENTS

Leave a Comment