Latvijas vēstnieks, kurš atrodas Krievijā atklāj kā Krievijas iedzīvotājus patiesībā skar sankcijas

Latvijas vēstnieks Krievijā Māris Riekstiņš kanāla TV24 raidījumā “Nedēļa. Post Scriptum” komentējis sankciju ietekmi uz Krieviju.

M. Riekstiņš norāda, ka nepiekrīt izskanējušajiem apgalvojumiem, ka sankcijas nestrādā, taču atzīmē, ka lielāka to iedarbība būs vērojama ilgākā laika posmā.

Viņš atzīmē, ka šobrīd Krievijā ir vērojams, ka ceļas inflācija, palielinās bezdarbs, cilvēki tiek sūtīti atvaļinājumos. Ir vērojams, ka veikalu plauktos preču sortiments samazinās, raksta tautaruna.nra.lv.

Lasi vēl: Radiācijas līmenis Černobiļas zonā ir ”anomāls”. Lūk, ko tas nozīmē Ukrainas tautai!

“No Krievijas valsts pārvaldes puses tiek iedarbināti mehānismi, lai novērstu ažiotāžu. Sākumā bija ažiotāža tirdzniecības vietās pēc atsevišķiem produktiem, šobrīd tāda ažiotāža vairāk nav.

Lai gan man ir grūti pateikt, kā tas ir mazākās pilsētās, Maskava būs pēdējā vieta, kur pieļaus tukšus veikalu plauktus,” norāda Latvijas vēstnieks Krievijā.

Tāpat vēstnieks atzīmē, ka Krievijas valsts ar propagandas palīdzību cenšas piesegt sankciju ietekmi uz valsti un stāsta tikai “rožaino bildi”. Viņš atklāj, ka Krievijas mediji stāsta par cilvēku neapmierinātību ar cenām un inflāciju citās valstīs, paužot, ka Krievijā viss ir kārtībā.

COMMENTS

Leave a Comment