Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests dalījies ar patīkamu ziņu: ”Jau otro nedēļu šeit ir izmaiņas”

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests dalījies ar patīkamu informāciju. Jau divas nedēļas pie NMPD strādā papildus darba rokas.

Kā stāsta NMPD tad pie viņiem jau divas nedēļas strādā medicīnas asistente Jelizaveta Pidhajecka no Ukrainas. Kolēģi no Rīgas brigāžu atbalsta centra “Krasts” Jelizavetu raksturo kā uzcītīgu, kārtīgu, rūpīgu, aktīvu un enerģijas pilnu.

Lasi vēl: Aizsardzības ministrs Pabriks nācis klajā ar skaļu paziņojumu Ukrainas kara sakarā – ko nez par to teiks Kremlis?

Jelizaveta nāk no pašas Kijivas un ir pēdējā kursa medicīnas studente Bogomoletas universitātē. Paralēli darbam dienestā, viņa turpina mācības attālināti. Līdzšinējā darba pieredze Jelizavetai bijusi stacionārā, ķirurģijas nodaļā, tālab kļūšana par asistenti neatliekamajā medicīnā un darbs brigādē viņai ir jauns izaicinājums.

Mūsu ārvalstu kolēģei ir noteikts mentors, kurš palīdz iejusties un izprast darba procesus, pienākumus un darba vidi dienestā, tāpat, pirms darba gaitu uzsākšanas, Jelizaveta piedalījās praktiskajos treniņos un apmācībās, stāsta NMPD.

Lūk, kā Ukrainiete raksturo latviešus un pašu Latviju – lasi tālāk

COMMENTS

Leave a Comment