AdBlue® ražotājs izziņo finanšu rezultātus – izdevies pamatīgi kāpināt gan peļņu, gan apgrozījumu

CrossChem izziņo 2022.gada 1. pusgada finanšu rezultātus – neto peļņa teju trīskāršojusies
Baltijā vadošais dīzeļdzinēju izplūdes sistēmas attīrīšanas šķidruma AdBlue® ražotājs, Latvijas uzņēmums SIA CrossChem publicējis šī gada pirmā pusgada operatīvos finanšu rādītājus, kuros fiksēts, ka apgrozījums pārsniedzis 23,7 miljonus eiro, kas ir 142% pieaugums pret šo pašu periodu pērn. Uzņēmumam ir izdevies ģenerēt teju 1,6 miljonu eiro neto peļņu.

“Pēdējo piecu gadu laikā esam ieguldījuši milzīgu darbu uzņēmuma pārstrukturēšanā, komandas sastāva formēšanā, kā arī devušies simtiem komandējumu – tagad tas nes augļus. Mūsu soli pa solim izplānotā izaugsmes stratēģija un spēja apmierināt klientu vajadzības mainīgajā ekonomiskajā vidē ir devusi mums iespēju iegūt ilgi gaidītus pašmāju un ārvalstu klientus un sasniegt rekordlielu eksportēto preču apjomu,” norāda Ričards Andersons, CrossChem valdes priekšsēdētājs.

CrossChem turpina veiksmīgi attīstīt iepriekš plānotos projektus, un uzņēmuma ieņēmumu prognozes 2022.gadam paliek nemainīgas.

Par CrossChem:

SIA CrossChem ir 100% Latvijas kapitāla uzņēmums, kurš ietilpst pasaulē lielākā AdBlue® ražotāja “CrossChem International” grupā, kas ražošanai izmanto, pašu izstrādāto CL* tehnoloģiju, lai iegūtu augstvērtīgāko AdBlue® un kas sniedz uzņēmumam ievērojamas konkurētspējas priekšrocības. CrossChem International ir Vācijas auto industrijas asociācijas VDA (Verband der Automobilindustrie) akreditēts un ieguvis vispasaules preču zīmes lietošanas licenci. CrossChem kopš 2007.gada nodrošina Latvijas un pasaules lielākos transporta parkus, degvielas uzpildes staciju tīklus un gala patērētājus ar šiem transporta nozarei svarīgajiem produktiem.

*CL – CrossLine sistēma, kas ietver iekārtas un procesus, maksimāli efektīvai AdBlue® ražošanai atbilstoši ISO22241 standartam.

Par AdBlue®:

AdBlue® ir īpaši tīrs karbamīda un ūdens šķīdums, kas ar speciālas sistēmas, jeb SCR (selektīvās katalītiskās reducēšanas sistēmas) palīdzību tiek ievadīts automašīnas izplūdes gāzu sistēmā, tādejādi neitralizējot apmēram 98% kaitīgo izmešu nokļūšanu vidē, pārvēršot tos nekaitīgā slāpeklī un ūdens tvaikos.

No tā arī radies AdBlue® otrs nosaukums “DEF” [Diesel exhaust fluid], kas tulkojumā no angļu valodas nozīmē – Dīzeļdegvielas izplūdes gāzu šķidrums. AdBlue® šķīdumu uzpilda speciāli tam paredzētā rezervuārā jeb bākā, un ar šo sistēmu mūsdienās ir aprīkotas praktiski visas kravas un vieglās automašīnas, kas tiek darbinātas ar dīzeļdzinēju palīdzību.

Leave a Comment