Saksofonists Toms Rudzinskis, Ventspils bigbends un itāļu hammond zvaigzne Leonardo Korradi ielūdz uz koncertu

Šosestdien, 20.augustā, plkst. 19.00 Ventspils teātra nama “Jūras vārti” lielajā zālē notiks latviešu džeza saksofonista un komponista Toma Rudzinska bigbenda mūzikas koncerts. Koncerta otrajā daļā uzstāsies Itāļu hammod ērģelnieks Leonardo Korradi. Ieeja par brīvu.

Koncertā pirmo reizi Latvijā skanēs Rudzinska bigbenda mūzika no jaunā albuma “Space Big Band” un tiks pirmatskaņoti divi jaundarbi – kompozīcija “Sonic Drive” Japāņu bigendam Brilliant Corners, un īpaši Ventspils bigbendam rakstītais, fjūžen mūzikas iedvesmotais skaņdarbs “Upper”.

Kopš “Space Big Band” albuma izdošanas 2021.gada nogalē, tas saņēmis kritiķu uzslavas un radio atskaņojumus Dānijā, Anglijā, Vācijā, Austrijā, Lavijā un citviet. Albums nominēts Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvai “Zelta Mikrofons”, iekļauts European Jazz Network mūzikas topā un Lufthansa un Quatar Airlines lidsabiedrību mūzikas izlasēs. Albums tapis sadarbībā ar starptautiski pazīstamo Dāņu džeza basistu, komponistu Kenetu Dālu Knudsenu, mūzikas tematiskajā centrā – Visums un mūsu zināšanas par to, visums un telpa mūzikā, ko pētīt ar mūsdienu džeza tehnisko, improvizātorisko un sadarbības pilno garu.

Rudzinska rokraksts ir ritmiski izteiksmīgs, melodisks, atvērts improvizācijai un elektroakustiskiem eksperimentiem. Kritiķu vārdiem – šis nav tradicionāls bigbends, bet gan svaigs un mūsdienīgs džezs, kas pārsteidz ar savu oriģinalitāti un enerģiju.

Koncerta otrā daļā klausītājus priecēs itāļu hammond ērģeļu virtuozs Leonardo Corradi. Mūziķis izdevis albumu ar leģendāro ģitāristu Pīteru Bernstainu, koncertējot apceļojis pasauli un dalījis skatuvi ar džeza mūzikas grandiem Antonio Sančezu, Deivu Lībmenu, Pī Vī Elisu un citiem. JAZZIT žurnāla aptaujā izvēlēts par labāko hammond spēlētāju un Itālijas džeza uzlecošo zvaigzni.

Koncerts notiek sadarbībā ar mūsdienu ritma mūzikas festivālu “Ventspils Groove 2022”, Valsts kultūrkapitāla fonda, Latvijas valsts mežu, Kurzemes plānošanas reģiona un Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes atbalstu. Mūzika tapusi ar Latvijas Valsts kultūrkapitāla fonda, Radošo Savienību padomes un AKKA/LAA autora stipendijas atbalstu.

Leave a Comment