Volkswagen draud liels naudas sods par sliktu attieksmi pret Apvienotās Karalistes klientiem

Apvienotās Karalistes finanšu uzraugs konstatēja, ka Volkswagen dažkārt ir konfiscējis automašīnas neaizsargātiem klientiem, “neapsverot citas iespējas”.

Apvienotās Karalistes Finanšu uzraudzības iestāde (FCA) ir piespriedusi 5,4 miljonu sterliņu mārciņu (6,48 miljonu eiro) sodu Volkswagen Finance par sliktu izturēšanos pret kredītņēmējiem laikā no 2017. līdz 2023. gadam.

Pirmdienas paziņojumā FCA piebilda, ka Vācijas autoražotāja finanšu struktūrvienībai būs arī jāizmaksā 21,5 miljoni sterliņu mārciņu (25,81 eiro) kā kompensācija aptuveni 110 000 klientu.

“Volkswagen Finance“ pasliktināja smagas personiskās situācijas, jo neņēma vērā, kas grūtībās nonākušajiem varētu būt nepieciešams,” sacīja FCA augstākā amatpersona Terēze Čembersa.

Uzraudzības iestāde piebilda, ka dažos gadījumos Volkswagen bija konfiscējis automašīnas neaizsargātiem klientiem, “neapsverot citas iespējas”.

“Tas radīja risku, ka cilvēki varēja nonākt sliktākā situācijā, jo īpaši, ja viņi paļāvās uz savu automašīnu, lai dotos uz darbu,” paskaidroja FCA.

Izmeklēšanā tika konstatēts, ka konsultanti zvanu laikā izrādīja empātijas trūkumu, vienā vai vairākos gadījumos smejoties par kļūdām un nepiedāvājot atvainošanos. Pēc FCA iesaistīšanās Volkswagen struktūrvienība ir veikusi uzlabojumus klientu apkalpošanā un komunikācijā, teikts pirmdienas paziņojumā.

FCA pēdējos gados ir sodījusi tādas bankas kā HSBC, Barclays, Lloyds un TSB par nespēju nodrošināt pienācīgu klientu apkalpošanu.

2024.gadā Volkswagen ziņoja par labiem finanšu rezultātiem, neraugoties uz tādiem izaicinājumiem kā augsta tirgus nestabilitāte un pārmaiņas autobūves nozarē. VW pārdošanas ieņēmumi 2024. gada pirmajā pusgadā sasniedza 158,8 miljardus eiro, kas ir neliels pieaugums salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, lai gan darbības peļņa samazinājās līdz 10,1 miljardam eiro salīdzinājumā ar 11,3 miljardiem eiro 2023. gadā. Šo samazinājumu izraisīja tādi faktori kā izmaiņas elektrotransportlīdzekļu (EV) veicināšanas pasākumos un tirgus apstākļi.

Neraugoties uz šīm problēmām, Volkswagen galvenie zīmoli parādīja noturību. 2024. gada pirmajā ceturksnī zīmolu grupas kodols, kurā ietilpst tādi zīmoli kā VW vieglie automobiļi, sasniedza 21% darbības peļņas pieaugumu, demonstrējot spēcīgu izmaksu pārvaldību un starpzīmolu sinerģiju. Šī nodaļa arī palielināja darbības peļņu līdz 6,4 %.

Leave a Comment