LVMH trešajā ceturksnī nesasniedz gaidītos rādītājus, jo vāji rādītāji Ķīnas tirgū saglabājas

Lielākās Eiropas luksusa preču akcijas ir piedzīvojušas izaugsmes palēnināšanos, galvenokārt globālās pirktspējas mazināšanās dēļ, jo īpaši Ķīnā.

LVMH, pasaulē lielākais luksusa preču zīmols, ziņoja par sliktākajiem ceturkšņa rādītājiem kopš 2020. gada trīs mēnešos līdz septembrim, kā rezultātā tā Amerikas depozitāro sertifikātu (ADR) akcijas ASV tirgos otrdien samazinājās par 10%.

Saskaņā ar tās paziņojumu presei Parīzē bāzētā konglomerāta trešā ceturkšņa organiskie pārdošanas apjomi salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu samazinājās par 3 %, kas ir pirmais kritums kopš pandēmijas, un to noteica vājāks pieprasījums Ķīnā un Japānā.

Finanšu direktors Žans Žaks Gijoni peļņas konferences zvana laikā atzīmēja: “Patērētāju uzticēšanās kontinentālajā Ķīnā šodien atkal atbilst visu laiku zemākajam līmenim, kas tika sasniegts Kovid laikā.” Arī Japānas jenas nostiprināšanās ir ietekmējusi patērētāju pieprasījumu Japānā, kas joprojām ir viens no grupas galvenajiem tirgiem.

Turklāt saskaņā ar jaunā premjerministra politiku, kas paredz paaugstināt nodokļus Francijas lielākajiem uzņēmumiem, LVMH nākamgad varētu maksāt papildu uzņēmumu ienākuma nodokli 700 līdz 800 miljonu eiro apmērā, kā analītiķu sarunā norādīja finanšu direktors Žans Žaks Gijoni.

Finanšu rezultāti

Eiropas otrais lielākais uzņēmums trešajā ceturksnī ziņoja par ieņēmumiem 19,08 miljardu eiro apmērā, kas ir par 10 % mazāk nekā 19,964 miljardi eiro tajā pašā periodā pērn un par 10 % mazāk nekā 21,206 miljardi eiro otrajā ceturksnī. Barclays analītiķi bija paredzējuši, ka ieņēmumi trešajā ceturksnī pieaugs par 2 %.

Kategoriju dalījumā lielākajā segmentā – Modes un ādas izstrādājumu biznesa grupā, kurā darbojas tādi zīmoli kā Louis Vuitton un Dior – ieņēmumi sasniedza 9,151 miljardu eiro, kas ir par 5 % mazāk nekā iepriekšējā gadā. Vīnu un stipro dzērienu nozarē turpinājās strauja lejupslīde, samazinoties par 7 % salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu pēc attiecīgi 12 % un 5 % krituma pirmajā un otrajā ceturksnī.

Jo īpaši Japānā bija vērojamas pārdošanas apjoma palēnināšanās pazīmes – 20 % pieaugums salīdzinājumā ar 32 % un 57 % kāpumu pirmajos divos ceturkšņos. Pārējās Āzijas valstīs, galvenokārt Ķīnā, pārdošanas apjomi samazinājās par 16 % salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu pēc 14 % un 6 % krituma pirmajā un otrajā ceturksnī. Kamēr ieņēmumu pieaugums ASV bija nemainīgs, Eiropā pārdošanas apjomi pieauga par 2 % salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu.

Jāatzīmē, ka ievērojamu daļu no LVMH pārdošanas apjoma Eiropā un Japānā veido Ķīnas tūristi, tādējādi uzsverot, ka Ķīnas vājais pieprasījums pasaulē lielāko luksusa zīmolu ir ietekmējis.

Neraugoties uz to, LVMH saglabāja pozitīvu perspektīvu, norādot: “Neskaidrā ekonomiskajā un ģeopolitiskajā vidē grupa saglabā pārliecību un turpinās īstenot stratēģiju, kas vērsta uz nepārtrauktu savu zīmolu pievilcības uzlabošanu, balstoties uz savu produktu autentiskumu un kvalitāti, izcilību izplatīšanā un elastīgu organizāciju. LVMH izmantos savus spēcīgos zīmolus un komandas talantu, lai 2024. gadā atkal nostiprinātu savas globālās līderpozīcijas luksusa preču jomā.”

 

Leave a Comment