Apple izstājas no sarunām par pievienošanos OpenAI investīciju kārtai, ziņo WSJ

Apple  ir pārtraucis sarunas par dalību OpenAI finansēšanas kārtā, kurā paredzēts iegūt aptuveni 6,5 miljardus ASV dolāru, piektdien vēstīja laikraksts Wall Street Journal.

Nesen tehnoloģiju gigants izstājās no sarunām par šo kārtu, kuru plānots noslēgt nākamnedēļ, vēsta laikraksts, atsaucoties uz personu, kas ir pazīstama ar šo jautājumu.

Lasi arī: Volkswagen samazina 2024. gada prognozes, jo automobiļu pieprasījums sarūk

Ziņojumā teikts, ka arī citi uzņēmumi, piemēram, Microsoft un Nvidia  ir risinājuši sarunas par dalību, piebilstot, ka Microsoft ieguldīs aptuveni 1 miljardu ASV dolāru pēc tam, kad uzņēmumā jau ieguldīja 13 miljardus ASV dolāru.

OpenAI atteicās sniegt komentārus, savukārt Apple uzreiz neatbildēja uz lūgumu sniegt komentārus.

Pagājušajā mēnesī žurnāls pirmo reizi ziņoja, ka Apple piedalās sarunās, kas ir daļa no OpenAI jaunajiem centieniem piesaistīt līdzekļus, kuru vērtība varētu pārsniegt 100 miljardus ASV dolāru.

Augstais novērtējums ir rezultāts mākslīgā intelekta sacensībai, ko OpenAI izraisīja ar ChatGPT palaišanu 2022. gada beigās, mudinot dažādu nozaru uzņēmumus ieguldīt miljardus šajā tehnoloģijā, lai apsteigtu konkurentus un iekarotu tirgus daļu.

Leave a Comment