ING apņemas pārtraukt jaunu naftas un gāzes ieguves un pārstrādes projektu finansēšanu

Nīderlandes banka “ING” pārtrauks sniegt finansiālu atbalstu visiem naftas un gāzes nozares uzņēmumiem, kas nodarbojas ar jaunu atradņu izstrādi vai ieguvi un izpēti. Lēmums stāsies spēkā nekavējoties.

Jaunais plāns tika atklāts ceturtdien bankas 2024. gada klimata progresa atjauninātajā ziņojumā.

Lēmums ir pieņemts, atbalstot Starptautiskās Enerģētikas aģentūras (IEA) 2050. gada tīro nulles emisiju ceļu, kas ietver tādas stratēģijas kā energoefektivitātes uzlabošana esošajos laukos, kā arī jaunu naftas un gāzes ieguves projektu apturēšana.

ING jau pagājušā gada decembrī paziņoja, ka tā plāno samazināt un galu galā pārtraukt finansiālo atbalstu naftas un gāzes ieguvei un izpētei.

ING plāno arī pārtraukt finansiālo atbalstu sašķidrinātās dabasgāzes (LNG) eksporta termināļiem pēc nākamā gada.

ING izpilddirektors Stīvens van Reisveiks ziņojumā sacīja: “ING mērķis ir būt līderim, lai paātrinātu pāreju uz zemu oglekļa dioksīda emisiju līmeni, jo tas ir svarīgi mūsu uzņēmumam, mūsu klientiem, sabiedrībai un videi.

“Kā sistēmiski nozīmīga banka mēs uzskatām, ka vadošā loma nozīmē palīdzēt mūsu klientiem un sabiedrībai dekarbonizēties un samazināt emisijas, un mūsu kopīgais mērķis ir plaukstoša pasaule ar nulles neto emisiju līmeni. Tas nozīmē arī būt līderim nākotnes ekonomikas finansēšanā un pārmaiņu finansēšanā, kas nepieciešamas, lai to panāktu. Un tas nozīmē atrast veidus, kā dot cilvēkiem iespēju sagatavoties nākotnei, sākot ar klientiem, kuru mājokļus mēs palīdzam finansēt.

“Mēs speram nākamos soļus arī savā pieejā naftas un gāzes nozarei. Šogad mēs apņēmāmies līdz 2040. gadam līdz nullei samazināt savu finansējumu naftas un gāzes izpētei un ieguvei, kas ir krietni pirms Starptautiskās Enerģētikas aģentūras (IEA) norādījumiem. Tagad mēs paplašinām savu politiku – no šodienas mēs pārtrauksim arī visu jauno finansējumu naftas un gāzes ieguves uzņēmumiem, kas turpina izstrādāt jaunus atradnes.”

Banka ir arī ļoti skaļi izteikusies par to, ka nevilcinās pārtraukt attiecības ar klientiem, kuri nepiekrīt tās zaļās pārejas filozofijai.

ING ir stratēģija, kas pazīstama kā Terra pieeja, kuras mērķis ir palīdzēt samazināt oglekļa intensitāti tās aizdevumu portfeļos.

Tā koncentrējas uz nozarēm ar vislielākajām emisijām, piemēram, naftas un gāzes, kuģniecības, elektroenerģijas ražošanas, aviācijas, cementa, komerciālā nekustamā īpašuma, tērauda un citām, palīdzot tām sasniegt zaļās pārejas mērķus ar finansējumu un klientu iesaisti.

Leave a Comment