Atradu īsto kotletes recepti: ļoti garšīgas un sulīgas mājas maltās gaļas kotletes

Es dalos ar maigāko un garšīgāko kotlešu recepti. Kotlešu garša ir patīkama, tās patiešām ir maigākās kādas esmu ēdusi. Nav nemaz tik grūti arī pagatavot. 

Kā es gatavoju:

Ķiploku un sīpolu sagriezu patvaļīgos gabaliņos – tad tomēr visu likšu caur gaļasmašīnu. Man ļoti patīk kotlešu recepte ar ceptiem sīpoliem, nevis ar svaigiem, tad kotletes sanāk sulīgākas un mīkstākas.

Pannā ieleju nedaudz augu eļļas un vispirms apcepu ķiplokus – gribas, lai tas izdala savu aromātu, nevajag ilgi cept. Un tagad es pievienoju sīpolu. Sīpolu apcepu, līdz tas kļūst caurspīdīgs un viegli zeltains, nevajag pārāk cept.

Sīpolu pārlieku bļodā, lai ātrāk atdziest, kopā ar eļļu, kurā sīpols cepās.

Maltai gaļai pievienošu arī nedaudz maizes, noteikti nogriežu visas garoziņas. Nevajag daudz maizes, tikai lai maltā gaļa būtu maigāka. Un uzleju pienu uz maizes.

Es izmantošu cūkgaļu, var izmantot vai nu liellopu gaļu, vai pat uztaisīt 50/50 sortimentu gaļu, sīpolus un maizi izlaižu caur gaļas mašīnā. Maltajai gaļai pievienoju vienu olu, sāli, piparus pēc garšas un ķiplokus.

Visu kārtīgi izmīcu – un ne tikai mīcu, bet arī saputoju malto gaļu, lai kotletes labi saglabātu formu. Veidoju kotleti un apviļāju to no visām pusēm miltos, izkratu liekos miltus un piešķiru sev vajadzīgo formu.

Uzkarsēju pannu, ieleju nelielu daudzumu augu eļļas un pievienoju gabaliņu sviesta. Liek kotletes uz sakarsētas pannas. Un tagad uz vidējas uguns apcepu kotletes no abām pusēm līdz gatavībai.

Es neaizsedzu ar vāku, lai kotletes apceptos un netiktu tvaicētas. Es arī nelieku pārāk daudz kotlešu, lai tās neguļ pārāk tuvu, kotletēm vajadzētu apcepties no visām pusēm.

Lasi vēl: Šoruden trīs zvaigžņu zīmēm nevajadzētu ielaist savā dzīvē cilvēkus no pagātnes

To gatavības noteikšana ir ļoti vienkārša: ja jūtat, ka kotletes kļuvušas blīvas, vairs nav mīkstas, tad kotletes ir gatavas. Es tās apcepu apmēram 8 minūtes.

Šī recepte ir mana mīļākā, ļoti iesaku pagatavot un izmēģināt šīs garšīgākās un sulīgākās kotletes.

Recepte:

• Gaļa – 650 g

• Sīpols – 350 g

• Ķiploki – 2-3 krustnagliņas

• Ola – 1 gab.

• Maize – 60 g

• Piens – 50 ml

• Sāls, pipari – pēc garšas

• Sviests – 25 g

• Augu eļļa – cepšanai

 

Leave a Comment