6 noteikumi, kas padarīs gultas veļas mazgāšanu efektīvāku: tajos nav nekā sarežģīta

Ieteicams mazgāt gultas veļu vismaz reizi nedēļā, lai novērstu baktēriju, putekļu ērcīšu un netīrumu uzkrāšanos. Ja kāds mājinieks cieš no alerģijām vai astmas, var būt nepieciešams mazgāt biežāk.

Segas pārvalku un palagus mazgājiet saskaņā ar ieteikumiem uz tiem pievienotās etiķetes.

Papildus šim noteikumam varat izmantot šajā rakstā sniegtos padomus, lai mazgāšanas procesu padarītu vēl efektīvāku.

Pirmkārt, sašķirojiet veļu pēc tās veida un krāsas – no tā ir atkarīgs veļas mazgāšanas režīms. Baltas lietas ir jāmazgā atsevišķi – tā tās neveidos traipus, un jūs varēsiet izmantot īpašus līdzekļus baltuma saglabāšanai. Gaišu un krāsainu veļu var mazgāt kopā, savukārt tumšu un melnu veļu var mazgāt atsevišķi.

Otrkārt, nekad nemazgājiet kopā bērnu un pieaugušo gultas veļu.

Treškārt, atcerieties, ka gultasveļa ir diezgan apjomīga lieta, un, būdama mitra, vēl smagāka. Ja netīrās veļas grozā ir vairāki komplekti, mazgājiet tos atsevišķi: vienlaicīgi varat mazgāt vienu dubultkomplektu vai divus bērnu komplektus.

Ceturtkārt, lai mazgātu gultas veļu, izvēlieties mazgāšanas līdzekļus atbilstoši to krāsai. Dodiet priekšroku šķidrajiem gēliem, nevis veļas pulverim, lai samazinātu ādas kairinājuma risku.

Lasi vēl: Viss ir ļoti vienkārši. Pētījumā atklāti četri ilgmūžības noteikumi, kurus varat sākt ievērot jau tagad

Piektkārt, izpgrieziet spilvendrānas un segas pārvalku otrādi, pirms ievietojat tos veļas mašīnas cilindrā. Tas ir, lai ilgāk saglabātu krāsu un raksta dzidrumu.

Sestkārt, pievērsiet uzmanību mazgāšanas temperatūrai.

Baltā gultas veļa: Mazgājiet baltu kokvilnas vai lina gultas veļu augstākā temperatūrā (60-90°C), lai nodrošinātu maksimālu higiēnu un noņemtu putekļu ērcītes, baktērijas un traipus.

Krāsainā gultas veļa: Mazgājiet krāsaino veļu zemākā temperatūrā (30-40°C), lai saglabātu krāsu spilgtumu un izvairītos no krāsu izbalēšanas.

Maigs audums (zīds, satīns, īpašs kokvilnas audums): Izvēlieties maigāku mazgāšanas režīmu ar aukstu ūdeni (30°C), lai pasargātu auduma struktūru un tekstūru.

 

Leave a Comment