Ātri notīriet kvēpus un sodrējus uz gludekļa: visas efektīvas metodes un triki

Gludeklis ir svarīga ierīce mājoklī, ko ikdienā izmanto apģērba kopšanai. Tomēr dažkārt uz tā virsmas var nokļūt sodrēji no apdegušiem audumiem, kas var apgrūtināt turpmāku lietošanu.

Ir vairāki veidi, kā iztīrīt gludekli no sodrējiem, un katrs no tiem ir piemērots dažāda veida gludekļiem.

Alumīnija virsma ir mīksta un viegli saskrāpējas, tāpēc tās tīrīšanai vislabāk izmantot maigus līdzekļus, piemēram, zobu pastu. Cieti abrazīvie līdzekļi, piemēram, sāls vai soda, var sabojāt virsmu.

Nerūsējošā tērauda virsma ir izturīga, un tai nav bail no tādiem abrazīviem materiāliem kā soda vai sāls. Šo materiālu ir viegli tīrīt, un tam nav nepieciešami īpaši tīrīšanas piesardzības pasākumi.

Keramikas virsmas ir diezgan trauslas, tāpēc to tīrīšanas laikā jāizvairās no cietām birstēm un abrazīviem materiāliem. Vislabākais risinājums ir etiķis vai īpaši tīrīšanas zīmuļi.

Visi veidi, kā notīrīt gludekļa virsmu

Tīrīšanas zīmulis ir universāls un delikāts tīrīšanas līdzeklis. Tas ir piemērots lielākajai daļai gludekļu. Vienkārši uzkarsējiet gludekli līdz norādītajai temperatūrai un pārvelciet zīmuli pāri karstajai virsmai. Pēc tam noslaukiet atlikumus ar tīru, sausu drānu.

Parafīna svece palīdzēs noņemt ne pārāk spēcīgu piesārņojumu un maskēt nelielus skrāpējumus. Lai to izdarītu, ietiniet sveci drānā, uzkarsējiet gludekli un vienmērīgi uzklājiet parafīnu uz virsmas. Pēc tam, kad virsma ir atdzisusi, to noslaukiet.

Sāls efektīvi noņem kvēpus, taču tā var atstāt skrāpējumus. Uzberiet sāli uz papīra lapas un gludiniet to ar karstu gludekli. Pēc procedūras noslaukiet gludekļa virsmu ar sausu, tīru drānu.

Etiķis ir efektīvs līdzeklis, taču pirms tā lietošanas to vajadzētu izmēģināt uz neliela laukuma. Atšķaidiet etiķi un ūdeni vienādās proporcijās, iemērciet šķīdumā kokvilnas disku un noslaukiet gludekļa virsmu. Noslaukiet atlikumu ar tīru, mitru drānu.

Zobu pasta ir vienkāršs un efektīvs tīrīšanas līdzeklis. Uzklājiet pastu vienmērīgi uz gludekļa virsmas un atstājiet to uz brīdi. Pēc tam rūpīgi noskalojiet atlikumus, lai izvairītos no pastas pielipšanas pie apģērba gludināšanas laikā.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? Noskaidrosim!

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

 

Your score is

The average score is 55%

0%

Tīrīšana ar sodu. Cepamā soda palīdzēs noņemt pat spēcīgus sodrējus, taču tā var atstāt skrāpējumus. Uzklājiet sodu uz mitras drāniņas un apstrādājiet gludekļa virsmu. Pēc tam rūpīgi noskalojiet līdzekli.

 

Leave a Comment