Kā garšīgi un jaunā veidā brokastīs ēst olas? Manas mīļākās receptes

Visticamāk, pasaulē ir miljons veidu, kā pagatavot ēdienu, izmantojot olas. Un tikpat daudz ēdienu, pievienojot olas. Patiešām universāls produkts!

Šodien es parādīšu tikai dažus veidus, kā es ēdu olas. Jūs pats zināt par ceptiem un vārītiem.

Life hack tiem, kam nepatīk baltums virsū, bet vēlas, lai dzeltenums paliek šķidrs, un tajā pašā laikā ola nav apdegusi, bet maiga…

Kad olu baltums kļuvis balts, pannā ielej apmēram 1 ēdamkaroti ūdens un nekavējoties pārklāj ar vāku. Tvaiki no augšas noņems no proteīna visus puņķus. Galvenais šeit nav pārspīlēt – process ir ļoti ātrs, skatieties un neejiet pārāk tālu. Tas ir burtiski 1 minūte. Ar laiku tu izmantosi mirkli.

 

SALDĒŠANAS METODE: Nelielā bļodā vai krūzē ielieciet kvadrātveida pārtikas plēves gabalus divās kārtās. Izmantojiet dūri, lai iespiestu plēvi krūzē. Šajā dobumā iesitiet olu, pievienojiet sāli, lāsi olīveļļas un nedaudz iecienītākās garšvielas.

Tagad mēs ņemam stūrus un sasienam tos mezglā. Izrādās ola maisā. Šo maisiņu nolaižam verdošā ūdenī, lai saišķis paliek ārā (nevis dziļā traukā). Pagatavojiet 4-6 minūtes. Izmēģiniet to pats un izvēlieties optimālo laiku atkarībā no plīts un virtuves traukiem.

 

JAUNA METODE: Iesit olu vēl siltā pannā ar sviestu. Cep uz lēnas uguns, līdz baltumi sacietē un kļūst balti. Izmantojot plakanu dzelzs lāpstiņu, paceliet olu un ātri apgrieziet to uz otru pusi un nekavējoties izslēdziet uguni.

Nedaudz pagaidām un slinkā maltīte ir gatava. Šeit galvenais ir temperatūra. Olai nevajadzētu sprakšķēt un cept – drīzāk vāra uz lēnas uguns. Tāpēc mēs to ievietojam siltā pannā.

Dažreiz šim variantam pievienoju garšvielas, zaļumus, zaļos sīpolus. Tas, iespējams, ir mans mīļākais veids, kā ēst olu.

CITAS IESPĒJAS:

Sauksim šo metodi par PALEO FRITATA. Kartupeļu vietā, kam vajadzētu būt šajā spāņu ēdienā, man ir viss: saldais kartupelis un ķirbis, ziedkāposti un brokoļi, sparģeļi un cukini, un pat topinambūrs!

Parasti daži dārzeņi jau ir sagatavoti, piemēram, pāri palikuši no vakariņām. Tiem pievienojam citus dārzeņus un garšaugus, tomātus un papriku, kas tos ēd, dažādus zaļumus, zaļos sīpolus, pupiņu pākstis, spinātus, lapu kāpostus un to visu pildām ar omleti. Piena vietā izmantoju ūdeni (ēd.k. uz olu) vai riekstu pienu 50/50 ar modi. Tici man, bez govs piena krāšņums nezudīs.

Lasi vēl: Ļoti smaga aura: šo 3 zvaigžņu zīmju sievietēm ir ļoti sarežģīts raksturs

VIEGLĀKAIS

Tās ir olu kultenis. Sakuļ olas ar dakšiņu bļodā ar nedaudz ūdens un sāli. Ielejiet siltā pannā un gandrīz nekavējoties sāciet maisīt omleti. Izmantojiet putojamo slotiņu, lai pa pannu pārvietotu visu masu.

Nepārtraukti maisot uz lēnas uguns, novēršam maisījuma piedegšanu. Olu kulteni pagatavo ātri, apmēram minūti. Pēc plīts izslēgšanas pārklājiet ar vāku un ļaujiet tai nostāvēties vēl vienu minūti, lai nodrošinātu, ka olas ir rūpīgi izcepušās. Rezultāts ir maiga un krēmīga krāsa.

 

Leave a Comment