Ko darīt ar pāraugušiem gurķiem? Trīs receptes ko ir viegli pagatavot un nevajadzēs gurķus izmest!

Lai kā censtos, būs pārauguši gurķi. Vai nu jūs to apskatīsit, vai arī nesavāksiet to laikā. Izvelkot no gurķu džungļiem aizaugušus gurķus, tu sev pārmet un domā: kur lai es šo visu lieku? Vai arī izmest?

Izmest nevajag, jo no apaugumiem var izgatavot sagataves. Parasti tiek gatavoti visu veidu salāti. Bet ir arī citas receptes. Protams, jāņem tikai tādi gurķi, kas ir izauguši saprātīgā apjomā. Melones ir neēdamas.

Pirmie divi preparāti ir sastāvdaļas citiem ēdieniem. Bet trešā ir neatkarīga uzkoda, ļoti garšīga.

☀️ Ziemas marinētie gurķi ☀️

Šī ir sagatave no sērijas “Atvēru burku, ielēju pannā, un tas ir darīts”. Piemērots marinētiem gurķiem, soļankai, sautētām nierēm un citiem ēdieniem, kur starp sastāvdaļām ir marinēti gurķi.

Ņem 2 kg lielu gurķu un nomizo no tiem mizas.

Sarīvē (ja vēlaties, varat smalki sagriezt ar nazi). Pievienojiet 1,5 ēdamkarotes sāls. Samaisiet un atstājiet 10-20 minūtes, lai izdalītos sula.

Mūsdienu partenokarpos hibrīdos sēklas paliek mīkstas un mazas, pat ja gurķis izaug. Un pašas sēklu kameras ir mazas. Tātad jums nav jāizņem sēklas.

Pārlejiet maisījumu katliņā, zem vāka uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un vāra uz lēnas uguns 5 minūtes. Pašās beigās pievienojiet 70 procentu etiķi – 1 ēdamkarote.

Pa šo laiku mūsu burkas jau ir sterilizētas. Gurķus liek burkās, pārklāj ar vākiem un sterilizē 5-10 minūtes. Cepeškrāsnī visu sterilizēju 140 grādos (temperatūra dažādās krāsnīs var atšķirties, jāskatās instrukcija). Es domāju, ka tas ir vieglāk nekā izmantot ūdens vannu.

Uzskrūvējiet vākus un pārklājiet burkas ar segu.

Gurķi pēc šīs receptes izrādās stipri sālīti un diezgan skābi – tieši tas, kas vajadzīgs marinēšanai.

☀️ Gurķu gatavošana salātiem☀️

Šo ēdienu, tāpat kā iepriekšējo, vislabāk pagatavot mazās burciņās, ne vairāk kā 0,5 litrus. Jums nav nepieciešams daudz gurķu salātos vai sālījumā vienā reizē. Lai gan, protams, viss ir atkarīgs no ēdāju skaita.

Ņemam sterilizētas burkas un apakšā liekam sasmalcinātus ķiplokus un dilles. Daudzums – pēc garšas puslitra burkā ieliku 1 ķiploka daiviņu un vienu vidēju diļļu vāciņu. Var pievienot ķiršu lapu, tas dod patīkamu aromātu. Taču piparu graudi nav tā vērti – neviens tos nevēlas izvilkt no vinegreta.

Gurķus sagriež kubiņos un pievieno pilnu burku. Nav nepieciešams aizzīmogot.

Sagatavo sālījumu. Uz 1 litru ūdens – 1,5 ēdamkarotes sāls un 3 ēdamkarotes cukura.

Ielejiet etiķi burkās. 0,5 litru burkai – 5 tējkarotes

5 procentu etiķis.

Lai no 70% etiķa esences iegūtu 5% etiķi, uz 1 karoti esences jāņem 14 ēdamkarotes ūdens.

Ielejiet burkās verdošu sālījumu, pārklājiet ar vākiem un sterilizējiet, līdz gurķi sāk mainīt krāsu un kļūt dzelteni. Uzskrūvējiet vākus un ļaujiet atdzist zem segas.

☀️ Gatavi gurķi asā tomātu mērcē ☀️

Saskaņā ar šo recepti jūs varat pagatavot preparātu no lieliem gurķiem, kā arī no cukini, skvoša un baklažāniem. Garša būs dažāda, bet jebkurā gadījumā satriecoša. Varbūt derētu ķirbis – neesmu mēģinājis.

Fotoattēlā redzami sagataves, ko gatavoju no ķirbjiem un gurķiem (izrādījās sortiments), kā arī no baklažāniem. Baklažāni vispirms jāsālī un jānovieto zem spiediena, lai rūgtums pazūd, un pēc tam jānoskalo ar ūdeni, lai nomazgātu lieko sāli.

Tātad, ņemiet 4-5 kg ​​gurķu un sagrieziet tos lielos gabalos. Ja ņemsiet mazāk gurķu, uzkoda būs pikantāka, bagātāka, un tajā būs vairāk mērces.

Tomātus sarīvē, pārliecinoties, ka miza paliek. Mums vajag 2 litrus rīvētu tomātu.

Mēs izlaižam caur gaļas mašīnu:

karstie pipari – 2 gab. Man bija ļoti mazs, paņēmu 4 gabalus;

vidēja izmēra saldie pipari – 8 gab;

5 vidēji sīpoli;

10 ķiploka daiviņas (var ņemt vairāk vai mazāk, pēc garšas).

Lielā katliņā lej tomātu masu un sasmalcinātus dārzeņus, kā arī:

augu eļļa – 1 glāze,

6 procentu etiķis – 1 glāze,

cukurs – 1 glāze (man patīk saldāk, tāpēc pievienoju vēl pāris karotes),

sāls – 2 ēd.k. karotes.

Pagatavojiet mērci 15-20 minūtes. Pievieno sakapātus gurķus un sautē vēl 20 minūtes.

Maisījumu lej sterilizētās burkās, iesaiņo un atdzesē segā. Gatavs! Šādu preparātu labāk uzglabāt pagrabā vai ledusskapī.

Komentāri par apjomiem. Pēc norādītās receptes tas ir liels, sanāk daudz uzkodu. Norādīto ēdiena daudzumu sadalīju divās porcijās. Vispirms visu mērci sagatavoju aukstu, pārlēju uz pusēm un tad gatavoju katru porciju atsevišķi. Viens ar ķirbi un gurķiem, otrs ar baklažāniem. Tādējādi tika iegūtas 11 600 g uzkodu skārdenes.

 

Leave a Comment