Pat veciem frotē dvieļiem ir iespējams atgriezt neticamu maigumu: tikai viena procedūra un nekāda kondicioniera

Laika gaitā frotē dvieļi kļūst raupji un stingri. Bet, jāņem vērā, ka, mazgājot frotē dvieļus, nedrīkst lietot kondicionieri.

Tas nebūt nenozīmē, ka veļas kondicionieris nemīkstina daudzus produktus. Tas, protams, tiek darīts. Bet dvieļi ir izņēmums. Kondicioniera dēļ šī lieta var kļūt pārāk cieta.

Par laimi, ir iespējams atjaunot izstrādājuma mīkstumu. Ir divi vienkārši līdzekļi, ar kuru palīdzību dvieļi kļūst ļoti patīkami pieskārienam.

Kā mīkstināt frotē dvieli

Vispirms izstrādājumu vajadzētu samitrināt ar tīru ūdeni un labi nosmērēt ar veļas ziepēm. Tieši šis līdzeklis ir pirmais glābējs, kad jūtat, kad frotē dvielis jau ir zaudējis savu sākotnējo mīkstumu.

Otrs svarīgs līdzeklis ir citronskābe. Uz 100 mililitriem ūdens ir jālieto 2 ēdamkarotes citronskābes.

Ar ziepēm iesmērētu dvieli ielieciet polietilēna maisiņā, ielejiet tajā iegūto šķīdumu un aiztaisiet maisiņu.

Šādā veidā dvieli jāuzkarsē mikroviļņu krāsnī tieši 120 sekundes jeb 2 minūtes.

Kad šis laiks ir beidzies, produktu pārnes uz veļas mazgājamās mašīnas cilindru. Uzmanīgi: pēc “apstrādes” mikroviļņu krāsnī dvielis būs ļoti karsts, tāpēc izmantojiet kādu improvizētu līdzekli, lai neapdedzinātu rokas un neradītu sev nevajadzīgus sarežģījumus.

Veļas mazgājamajā mašīnā ir jāaktivizē skalošanas režīms.

Lasi vēl: Ķiploku pampuškas: aromātiskas ukraiņu virtuves maizītes

Procedūras rezultātam jābūt pilnīgi tīram un mīkstam dvielim. Un patiešām, pēc šīs procedūras būsiet patīkami pārsteigti, cik mīksti ir dvieļi, it kā tie būtu tikko pirkti.

Kas nav mazāk svarīgi, šādu procedūru var izmēģināt arī jau uz krietni veciem dvieļiem, kurs ir bijis žēl izmest. Pēc šīs procedūras tie burtiski iegūs sev otro dzīvi!

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 40%

0%

Eksperti iesaka, ka, mazgājot dvieli, jāpievieno veļas mazgājamajai mašīnai apmēram pusi tases balta etiķa (to var pievienot vietā, kur parasti liek veļas mīkstinātāju). Etiķis palīdzēs izšķīdināt ziepju un mazgāšanas līdzekļu atliekas, kas var padarīt dvieli cietu.

Tāpat mazgā dvieļus zemākā temperatūrā (apmēram 40°C), lai novērstu šķiedru bojāšanos, kas var veicināt dvieļa sacietēšanu.

Leave a Comment