Viss septembris būs anomāls: sinoptiķi deva jaunu prognozi rudens sākumam

Sinoptiķi pastāstīja, ar kādiem laikapstākļiem mūsu valstī sāksies rudens. Septembrim, pēc meteorologu domām, no klimata viedokļa jākļūst par anomālu mēnesi.

Tieši tādas ir jaunās ekspertu prognozes.

Tiek atzīmēts, ka rudens sāksies ar anomālām parādībām gandrīz visos Austrumeiropas reģionos. Šogad pavasaris, tāpat kā vasara, laikapstākļu ziņā atšķīrās no ierastajām cerībām. Un septembris šajā sērijā nebūs izņēmums.

Pēc sinoptiķu domām, pērn septembris izrādījās neticami silts mēnesis, tas bija gandrīz ceturtais vasaras mēnesis. Taču šogad jau augustā daudzi juta rudens elpu, pirmām kārtām centrālajos reģionos.

Tāpēc septembrī jums vajadzētu sagaidīt strauju aukstumu. Gaisa temperatūra būs vairākus grādus zem normas. Naktī atsevišķos rajonos termometra stabiņš noslīdēs līdz nullei, bet dienā būs vidēji 13-18 grādi.

Meteorologi brīdināja, ka šogad septembrī nav jēgas gaidīt saucamo Indijas vasaru, kas būs anomālija, tostarp, kur parasti šajā laikā vēl ir diezgan karsts.

Tajā pašā laikā Austrumeiropas dienvidos arī septembrī būs diezgan vēss. Tas skars plašu teritoriju. Temperatūra var noslīdēt zem normas uzreiz par vairākiem grādiem virs plus 20, bet kopumā būs vēl vēsāks.

Lasi vēl: Kā pagatavot “Saldo kažociņu” ar āboliem un ķiršiem – vienkārši pagatavojams un gards deserts

Valsts dienvidos septembrī būs kā vasarā, gaiss iesils līdz 32 grādiem. Un tas ir ievērojams klimata normas pārsniegums. Līdz ar to lielākajā daļā reģionu apkures sezona sāksies mēnesi vēlāk.

Taču oktobrī beigsies laikapstākļu prēmijas no debesu kantora. Centrālajos rajonos temperatūra saglabāsies 13-14 grādu robežās. Vairākos reģionos gaidāmas temperatūras svārstības, un termometra stabiņš būs izteikti drudžains.

Austrumeiropa atradīsies spēcīgu lietusgāžu epicentrā. Pašlaik sinoptiķi nevar precīzi pateikt, kad sāksies siltā un skaidrā laika periods, tas ir, Indijas vasara. Tomēr rudens sasilšana var notikt mēneša vidū pēc salnām visā Eiropas daļā.

 

Leave a Comment