Gurķu burkas vairs nesprāgs: pārbaudīti padomi no pieredzējušām mājsaimniecēm

Visgaršīgākie konservētie dārzeņi ir gurķi un tomāti. Katra mājsaimniece vismaz vienu reizi savā dzīvē cenšas tos sagatavot. Bet, ja ar tomātiem parasti nekas nenotiek, tad gurķi var sagādāt daudz nepatikšanas.

Biežas problēmas, piemēram, sālījuma duļķainība vai, vēl ļaunāk, pietūkuši vāki, noved pie ēdiena un laika zuduma, kā arī dažkārt pilnībā mazina vēlmi saglabāt. Taču satraukties nevajag. Problēma rodas vairāku galveno iemeslu dēļ, kas jārisina, lai nepieļautu kļūdu atkārtošanos.

Ko darīt, lai gurķu burkas nesprāgtu

Visbiežāk problēmas rodas gatavošanas tehnoloģijas pārkāpumiem un gaisa iekļūšanas slēgtās burkās, neuzmanīgas apiešanās ar traukiem pirms gurķu ievietošanas burkās un kļūdu dēļ, pievienojot sastāvdaļas. Šeit ir daži padomi, kā rīkoties katrā gadījumā.

Rūpīgi sagatavojiet burkas un vākus

Burku un vāku sterilizēšana pirms konservēšanas pasargās jūsu produktus no vāku uzpūšanās. Šī metode novērš mikrobu vairošanos, kas varētu palikt uz trauka virsmas un sabojāt produktu ar vielmaiņas produktiem.

Precīzi ievērojiet recepti

Pareiza sālījuma koncentrācija ir atslēga uz ilgu konservu saglabāšanu. Lai nodrošinātu produkta pareizu konsistenci, jums stingri jāievēro recepte:

Gurķiem kā konservantu jāpievieno skābe, citronskābe vai etiķskābe, jo atšķirībā no tomātiem tiem nav savas skābes. Pietiek pievienot 6-7 ml uz litru ūdens un šo daudzumu nesamazināt, lai preparāti labāk saglabātos.

Etiķa vietā varat izmantot acetilsalicilskābi, kas arī palīdzēs apturēt patogēno baktēriju augšanu burkas iekšpusē. Jūs nevarat samazināt sāls vai cukura daudzumu, jo tas izraisīs fermentāciju un sālījuma duļķainību.

Ja nevēlaties lietot daudz etiķa, tad var gurķus kopā ar tomātiem vai papriku. Konservējot pievienojiet ķiplokus. Tam ir baktericīdas īpašības un tas palīdzēs iznīcināt daudzu veidu baktērijas.

Ievērojiet gatavošanas tehnoloģiju

Lai konservētos pārtikas produktos nesāktos fermentācijas procesi, gatavošanas procesā jāievēro šādi noteikumi:

Izvēlieties piemērotas šķirnes konservēšanai. Salātu šķirnes ātri kļūs mīkstas, bezgaršīgas un var sabojāties. Dodiet priekšroku cukurotākām šķirnēm – tās kalpo ilgāk. Vēlams ņemt svaigus, jaunākus gurķus, nevis pārgatavojušos.

Vairākas reizes rūpīgi izskalojiet dārzeņus un garšvielas vēsā tekošā ūdenī.

Nelieciet burkās sapuvušos augļus vai tos, kuriem ir acīmredzami bojājumi. Lai etiķis neiztvaikotu, nesterilizē marinādi atvērtā traukā.

Ievērojiet nepieciešamo sterilizācijas laiku un temperatūru.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment