Kā atgriezt spīdumu hromētajai santehnikai: divi vienkārši produkti, lai atgūtu nevainojami izskatu

Pagājušajā gadsimtā hroms ieguva popularitāti interjerā, un tas joprojām ir populārs materiāls vannas istabas aprīkojuma apdarei. Hroma pārklājums parasti ir izturīgs pret koroziju, turklāt to ir viegli tīrīt ar pareiziem līdzekļiem un instrumentiem.

Ja plāns hroma pārklājuma slānis ir saskrāpēts vai bojāts, to nevar viegli salabot. Pirms sākat tīrīt hromētus priekšmetus, ir dažas lietas, kas jāņem vērā un no kurām vajadzētu izvairīties: Hroma tīrīšanai nekad nedrīkst izmantot suku ar stingriem sariņiem vai abrazīvu sūkli; Hroma tīrīšanai jāizvairās no asu pulveru lietošanas.

Hroma tīrīšana ar balto etiķi

Minerālvielas cietā ūdenī var atstāt traipus un svītras uz hroma, kuru likvidēšanai nepieciešams tīrīšanas līdzeklis uz skābes bāzes. Tomēr minerālu nogulsnes var izšķīdināt arī atšķaidīts destilēts baltais etiķis.

Lai pagatavotu šķīdumu, sajauciet vienādu daudzumu destilēta baltā etiķa un ūdens. Ja ūdens ir ļoti ciets, šķīdumam labāk izmantot destilētu ūdeni.

Lai notīrītu hromu, iemērciet etiķa šķīdumā neabrazīvu sūkli vai suku ar mīkstiem sariņiem. Veca zobu birste ir lielisks līdzeklis grūti aizsniedzamu vietu tīrīšanai ap hromētām santehnikas ierīcēm.

Uzmanīgi noskrubējiet virsmu un pagaidiet, līdz etiķim būs laiks noārdīt minerālu nogulsnes. Ja minerālu nogulsnes ir spēcīgas un atšķaidītais šķīdums nenovāc cietā ūdens traipus, ieteicams šķīduma vietā izmantot tīru destilētu balto etiķi.

Kad minerālu nogulsnes ir izzudušas, rūpīgi noskalojiet hromēto daļu ar tīru ūdeni. Pēc tam hromētā detaļa jānoslauka ar mikrošķiedras drānu, kas neveido šķiedras, un jānopulē, lai atjaunotu tās spīdumu.

Hroma tīrīšana ar sodu

Ja hromētas ierīces vai mēbeles ir tikai nedaudz netīras, to spīdumu var atgūt ar siltu ziepju šķīdumu. Jums tikai jāpievieno daži pilieni trauku mazgāšanas līdzekļa 900 ml silta ūdens.

Iegremdējiet ziepju šķīdumā neabrazīvu sūkli un noslaukiet ar to hroma virsmu. Pēc iespējas biežāk noskalojiet sūkli, lai atbrīvotos no putekļiem un netīrumiem.

Lai notīrītu cietus, iežuvušus netīrumus, iemērciet mitru mīkstu zobu birstīti sausā sodā. Sodas maigā abrazīvā iedarbība palīdzēs noņemt netīrumus. Pēc tam noskalojiet hroma virsmu ar tīru ūdeni un noslaukiet sausu mikrošķiedras drānu.

 

 

Leave a Comment