Omītes mīļākā recepte – Skābpiena smalkmaizītes ar āboliem

Kad āboli jau sakrājušies, tas ir lielisks iemesls atcerēties par šīm gardajām ābolu mafinu receptēm.

Tieši ābolu pievienošana padara šos mafini ne tikai irdenus, bet arī neticami sulīgus, kas piešķir tiem īpašu garšu un tekstūru.

Šī recepte ir ideāla tiem, kas vēlas baudīt mafinus ar bagātīgu augļu garšu.

Svarīgi atzīmēt, ka, gatavojot pēc šīs receptes, mīkla ir pietiekama apmēram 16 mafinu pagatavošanai.

Tāpēc, ja jums ir 12 vietīgas kēksiņu formiņas, iespējams, būs nepieciešams veikt cepšanu divos piegājienos. Tas nodrošinās, ka visi mafini tiek cepti vienmērīgi un kļūst par patiesi garšīgiem gardumiem.

Turklāt, ja jums nav pieejamas paniņas vai rūgušpiens, neuztraucieties! Mīklu varat pagatavot arī ar kefīru vai jogurtu, kas sniegs līdzīgu rezultātu.

Tāpēc, ja vēlaties iepriecināt sevi un savus tuviniekus ar gardiem un sulīgiem ābolu mafiniem, šī recepte noteikti ir tā vērta, lai to izmēģinātu.

Sastāvdaļas 16 gabaliņiem : Fonds Kviešu milti 300 grami cukurs 100 grami mazs ābols 2 gab. paniņas, rūgušpiens vai kefīrs 225 ml. dārzeņu eļļa 60 ml. olas 1 dators. cepamais pulveris (sasmalcināts) 2 tējk. sāls 1/2 tējk. vaniļas esence 2 tējk. lobīti valrieksti 60 grami cukurs 1 ēd.k. malta kanēļa 1 tējk.

Recepte : Ja jums nav paniņu un gatavā rūgušpiena, ņemiet 225 ml parastā piena un pievienojiet tam 1 ēdamk. citrona sulu, samaisiet un ļaujiet nostāvēties pāris minūtes, līdz sabiezē. Ābolus sagriež nelielos kubiņos, riekstus rupji sakapā. Lielā bļodā sajauc sausās sastāvdaļas – miltus, cukuru, sāli un cepamo pulveri. Mazākā satur sakultu olu, rūgušpienu, augu eļļu un vaniļas esenci.

Apvienojiet divu bļodu saturu un mīciet līdz gludai tekstūrai.

Mīklai pievieno ābolus un riekstus un vēlreiz samaisa.

Mīklu lej veidnēs, piepildot tās līdz 2/3. Virsū uzkaisa cukura un kanēļa maisījumu.

Cep līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī 20 minūtes. No gatavajiem smalkmaizītēm gandrīz sausiem jāiznāk zobu bakstāmais. Atdzesējiet smalkmaizītes uz režģa.

Lai ļoti labi garšo un padalieties arī tālāk!

Leave a Comment