Sinoptiķis stāstīja par laikapstākļiem nākamnedēļ: vai mūs sagaida “meteoroloģiski pārsteigumi”?

Laikapstākļu centra ārzemju vadošais speciālists Tiškovecs pastāstīja, kādi laikapstākļi nākamnedēļ sagaida Austrumeiropas centrālo reģionu iedzīvotājus. Sinoptiķis atklāj vai mūs sagaida kāda veida pārsteigumi. 

Un sinoptiķu prognoze ir iepriecinoša: nekādi “meteoroloģiski pārsteigumi” nav gaidāmi.

Pēc speciālista teiktā, turpmākās dienas būs “ikdienišķas” ar periodiskām lietavām. Tajā pašā laikā nokrišņi būs niecīgi – divu līdz piecu milimetru diennaktī.

Naktī un no rīta gaisa temperatūra pazemināsies līdz 10–15 grādiem, bet dienā sasniegs 19–24 grādus. Nedēļas beigās gaidāma neliela atdzišana.

Ir svarīgi atzīmēt, ka tas ir absolūti klasisks laikapstākļi Austrumeiropas centrālajiem reģioniem augustā, gandrīz pilnībā atbilst klimata normai. Vakara pastaigām ir vērts paņemt līdzi džemperi vai vieglu jaku, bet dienas laikā būs silti un patīkami.

Bet vai būs gaidāms karstuma vilnis? 

“Ūdens temperatūra upēs un ezeros ir plus 15–20. Tipiski augusta laikapstākļi, vasara skrien pretī rudenim,” sacīja Tiškovecs.

Pēc eksperta domām, laikapstākļus reģionā noteiks liela ciklona aizmugures daļa. Ziemeļu vēji atnesīs porcijas svaiga gaisa, kas nodrošinās mērenu temperatūras fonu.

Starp citu, temperatūra rezervuāros jau ir noslīdējusi zem peldēšanai optimālās. Tāpēc pludmales brīvdienu sezonu var uzskatīt par slēgtu. Ir palikušas tikai pāris nedēļas, līdz upes un ezeri kļūs pavisam auksti peldēšanai.

Tātad augusts izskatās kā tipisks vasaras mēnesis bez laikapstākļu anomālijām. Gaisa temperatūra sasniegusi klimatisko normu, nokrišņi, ja tādi ir, ir ļoti reti, tāpēc līdz šim augusts izskatās kā tipisks vasaras mēnesis bez īpašiem pārsteigumiem. Un tas ir pārsteidzoši atšķirīgs no jūnija un jūlija.

Lasi vēl: Trīs astoņnieku spēks – 08.08.2024: ko gada varenākā diena atnesīs tavai zvaigžņu zīmei

Atcerēsimies, ka jūnijā Austrumeiropa uzzināja par “mega-dušām”, kad mēneša nokrišņu daudzums nolija tikai dažu stundu laikā. Jūnijā bija vairākas dienas, kurās nokrita apmēram 3-4 mēneša normas. Un jūlijs sākās ar neparastu karstumu.

Termometra stabiņš sasniedza absolūti neticamas vērtības, un daudzi maskavieši pat nevarēja iedomāties, ka Austrumeiropas centrālajos reģionos var būt tik karsts un nepatīkams.

Taču līdz mēneša beigām laika apstākļi bija nostabilizējušies. Dažreiz, protams, notiek pērkona negaiss, taču tie ātri beidzas un neizraisa lokālas apokalipses.

Bet kādi Laikapstākļi būs pie mums Latvijā? Noskaidrosim! Sinoptiķi uzsver, ka gaidāms karstuma vilnis.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment