Augustā joprojām būs nenormāls karstums: sinoptiķi atjaunojuši prognozi līdz +35 grādiem šajās dienās

Jūlija pēdējās dienās temperatūra pazeminājās, dodot vietu vēsumam un lietum. Tomēr precizētā meteorologu prognoze liecina, ka augusts mūs atkal pārbaudīs ar nenormālu karstumu ar pārmērīgu temperatūru līdz pat +35 grādiem.

Hidrometeoroloģijas centra direktora vietnieks Kiktevs sacīja, ka Eiropas austrumos, augusta sākums būs vēsāks, temperatūra zem normas. Vienlaikus Tālo Austrumu centrālajos rajonos gaiss iesils par 2-3 grādiem vairāk nekā ierasts.

Dienvidos un valsts ziemeļaustrumos, tostarp Tālo Austrumu ziemeļos, temperatūra var būt nedaudz zemāka par normu. Savukārt vidienē vidējā temperatūra būs +24…+26 grādi, savukārt jūras piekrastē dienas laikā temperatūra var sasniegt +26…+28 grādus, brīžiem pakāpjoties līdz 35 grādiem.

Kopš 29. jūlija atrodas ciklona ietekmē, kas izraisīja lietus un aukstumu. Nākamajā nedēļā gaidāms mērens laiks ar patīkamu temperatūru un biežām lietusgāzēm. Lietus tiek prognozēts arī dienvidu pusē, tomēr austrumu puses apgabalā saglabājas lietains laiks.

Austrumeiropā temperatūra būs tuvu klimata normai, kas ir aptuveni +17,6 grādi. Galvaspilsētā gaidāmas deviņas lietainas dienas, un mēneša nokrišņu norma būs 78 milimetri. Arī citviet apgabalos laiks saglabāsies ciklona ietekmē ar aukstu temperatūru un lietu.

Sinoptiķi sastādījuši jaunu prognozi pēdējam vasaras mēnesim. Pēc ekspertu domām, vasaras beigas lielākajā daļā mūsu valsts reģionu burtiski satrauks visus, jo sagādās daudz nepatīkamu pārsteigumu.

Kā ziņo, daudzos reģionos, pēc sinoptiķu prognozēm, augusts gaidāms vēl lietaināks nekā ierasts. Piemēram, centrālajos reģionos pēdējam vasaras mēnesim jābūt ļoti mitram.

Nokrišņi vienā vai otrā veidā būs gandrīz katru dienu, un visnepatīkamākais sāksies otrajā dekādē. Šajā laikā valsts centru pārklās arktiskais ciklons, kura ietekmē gaidāmas stipras lietusgāzes. Tos pavadīs ziemeļu puses vēji, kas būs ļoti auksti.

Augusts Tālo Austrumu dienvidos solās būt aukstāks un mitrāks nekā ierasts. Jo īpaši citviet visspēcīgākās lietus līs vidū un pēc tam līdz augusta beigām, tas ir, peldēšanas sezonas augstumā. Šajā laikā tūristi parasti cenšas ierasties jūrā peldēties. Taču šogad laikapstākļi viņus piespēlēs taifūnu un stipra vēja veidā.

Lasi vēl: Šīm 4 zīmēm 2024. gada augustā vajadzētu ieklausīties savā intuīcijā

Savukārt dienvidos augustā iestāsies neparasts karstums. Daudzviet temperatūra sasniegs 36 grādus, to pašu ir vērts gaidīt jūras krastā. Un citviet termometra stabiņš pat ēnā sasniegs 35 grādus.

Tomēr kāds cits meteorologs ir pārliecināts, ka klimata šausmas sāksies augustā – kas gaidāms? Lasiet tālāk! 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment