Augustā joprojām būs nenormāls karstums: sinoptiķi atjaunojuši prognozi līdz +35 grādiem šajās dienās


Meteoroloģijas eksperti ir atjauninājuši augusta datus par dažādām valsts daļām.

Pēc viņu aplēsēm, vasaras beigas vairākos reģionos pavadīs ekstrēmi laikapstākļi, un tas kļūs par nopietnu pārbaudījumu vietējiem iedzīvotājiem.

Gismeteo analītiķi prognozē būtiskas klimata situācijas izmaiņas lielākajā daļā reģionu augustā. Pēc nenormāli karstā un sausā jūnija un jūlija pēdējais vasaras mēnesis nesīs pavisam citus pārsteigumus. Augusts galvenokārt iezīmēsies ar stiprām lietavām.

Sinoptiķi prognozē nelabvēlīgus laikapstākļus augusta beigās. Gaidāms, ka temperatūra saglabāsies 21-22 grādu robežās, bet nokrišņu daudzums varētu sasniegt rekordaugstu līmeni.

Citviet lietus sāksies jūlija beigās un turpināsies gandrīz visu augustu, ar īpašu intensitāti mēneša pirmajā pusē.

Dienvidos situācija būs vēl sarežģītāka. Prognozes liecina, ka temperatūra saglabāsies ap 19 grādiem, bet nokrišņu daudzums būtiski pārsniegs klimata normas.

Ziemeļu daļā lietus sāksies jau 1. augustā, bet stiprākās lietusgāzes gaidāmas no 8. līdz 10. augustam. Kopumā gandrīz katru augusta dienu pavadīs lietus, kas sagādās būtiskas neērtības tiem, kuri plāno atvaļinājumu šajā reģionā.

Lasi vēl: 6.augusts tiek uzskatīts par ūdens aizlieguma dienu – ko tas īsti nozīmē un ko šajā dienā nedrīkst darīt

Un atgādināsim, ka Ģeomagnētisko staciju tīkls reģistrē magnētiskās vētras sākumu planētas mērogā.

Pēc zinātnieku domām, 4. augustā uz Zemes nonāca plazmas mākonis no Saules izmešanas, un šobrīd planēta ir iegremdēta saules vielā.

“Visticamāk, planētu skāra lokāls blīvs veidojums mākoņa iekšpusē – spēcīga magnētiskā lauka virve vai Saules pamanāmības paliekas, kas tika izmestas kosmosā kopā ar mākoni,” skaidro laboratorija. – Uz Saules notiek arvien spēcīgāks aktivitātes pieaugums. Gaidām augstākā līmeņa uzplaiksnījumus.

Vētra var ilgt vairākas stundas. Virs valsts ziemeļu reģioniem šobrīd ir izveidojusies polārblāzmu zona. Tā pārvietošanās iespējamība uz 55-60 grādu platuma grādiem tiek novērtēta kā salīdzinoši zema.

 

Leave a Comment