Kā paātrināt komposta nogatavošanos: jums nav ne jausmas, ko iesaka pieredzējuši dārznieki

Būsiet patiešām pārsteigti, kad uzzināsiet, kāpēc pieredzējuši dārzeņu audzētāji kompostu laista ar kokakolu un saldo limonādi.

Lai paātrinātu komposta nogatavošanos, lielākais vairums dārzkopju visbiežāk izmanto īpašus biopreparātus. Tomēr pieredzējuši dārzkopji zina, kā paātrināt komposta nogatavošanos ar populāru gāzēto dzērienu palīdzību. Viens no efektīvākajiem līdzekļiem ir kola, kas paātrina baktēriju augšanu komposta bedrē.

Ar ko piepildīt kompostu ātrākai nogatavināšanai

Pēc tam, kad ir ieklāta pilna bedre ar augu atliekām un pārtikas atkritumiem, tie jāaplaista ar kolas dzērienu. Tiek apgalvots, ka vidēja izmēra bedrei pietiek ar 2 litriem dzēriena.

Pēc tam 10 dienas saturs ir pastāvīgi jāsamaisa, vajadzības gadījumā pielejot nedaudz silta ūdens.

Kola satur cukuru un ortofosforskābi, kas aktivizē sadalīšanās procesus. Pēc aptuveni 30 dienām jūs iegūsiet lielisku mēslojumu.

Saldā soda arī palīdzēs paātrināt nogatavošanos un ievērojami uzlabos komposta kaudzes kvalitāti, tāpēc daži dārzkopji kolas vietā kompostam pievieno jebkuru saldo gāzēto dzērienu.

Svarīgākais ir pievienot kolu tikai vienu reizi. Turpmākajā komposta apstrādē ieteicams izmantot tikai siltu ūdeni.

Lasi vēl: Cepti bumbieri kārtainā mīklā: recepte gardam desertam

Komposta nogatavošanos var paātrināt ar parastā rauga palīdzību. Lai to izdarītu, spainī ar karstu ūdeni ielej 4-6 tasītes cukura un 300-500 g svaiga rauga vai 40 g sausa maizes rauga. Ūdens ar pievienotajām sastāvdaļām labi jāsajauc, atstājiet to uz 3-4 stundām. Pēc tam šķīdumu izlej uz komposta kaudzes.

Labākā prakse kompostēšanai ir izmantot dabiskus, nesintētiskus materiālus, piemēram, dārzeņu atliekas, lapas, zāles nogriezumus un citu bioloģiski noārdāmo materiālu.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? Noskaidrosim!

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

 

Your score is

The average score is 55%

0%

Ja vēlaties eksperimentēt ar Coca-Cola vai citiem saldinātiem dzērieniem, dariet to ļoti mazos daudzumos un rūpīgi novērojiet kompostēšanas procesu un gala produkta kvalitāti. Tas palīdzēs izvairīties no potenciālajām problēmām, ko var radīt šāda veida piedevas.

Leave a Comment