Beidzot cīņa ar nezālēm dārzā ir beigusies. 4 metodes, un nezāļu vairs nav, un tas pateicoties kaimiņu padomam

Ikvienam patīk audzēt dārzeņus savās dārza dobēs, taču tikai dažiem cilvēkiem patīk katru nedēļu ravēt savus nezāļu laukumus. Šī procedūra prasa pūles un laiku. Esmu vienreiz un uz visiem laikiem atrisinājis šo problēmu. Man neaug nezāles ne dobēs, ne ejās. Es jums pastāstīšu, ko es daru šim nolūkam.

Ikvienam patīk audzēt dārzeņus savās dārza dobēs, taču tikai dažiem cilvēkiem patīk katru nedēļu ravēt savus nezāļu laukumus.
Bet es nenonācu pie šīs metodes uzreiz.

Pagājušajā gadā mans dārzs bija aizaudzis – man vienkārši nebija spēka katru dienu rakt zemē. Līdz beigas sasniegšanai viss jāsāk no jauna, jo pirmā dobe ir aizaugusi. Un tā tālāk pa apli. Un tad neviļus pārņēma doma: vai nav pienācis laiks atbrīvoties no sakņu dārza, jo rūpes par augiem iztukšo visu enerģiju?

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? 

1 / 3

Vai zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 49%

0%

Tā es būtu darījis, ja nebūtu izlasījis piezīmi par nezāļu apkarošanu. Man patika ideja, jo pirmā prioritāte ir darīt visu iespējamo, lai samazinātu darbaspēku. Man ļoti nepatīk ravēšana. Skatoties uz priekšu, gribu teikt – man izdevās!

Kā es cīnījos ar nezālēm

Lai starp dobēm neaugtu zāle, izklāju melno plēvi. Es esmu iepazinies ar tā lietošanas efektu no pirmavotiem – es audzēju uz tā dārza zemenes. Materiāls uzticīgi kalpo 5 gadus. Tas nozīmē, ka uz ceļiem tas kalpos ne mazāk. Jums vienkārši jāizvēlas viens ar augstu blīvumu.

Bet augsnes mulčēšana palīdzēja apkarot nezāles dārzā. Zāli izmantoju pēc zāliena pļaušanas kā mulču. Es mulčēju katru gultu. Viss ir klāts ar zāli – zeme zem gurķiem, kāpostiem, tomātiem un pat kartupeļiem. Mulča ir lieliski piemērota nezālēm. Bet šī nav tā pēdējā priekšrocība.

Mulčas izmantošanas pozitīvie aspekti:

saglabā mitrumu augsnē, kas ir īpaši svarīgi sausos laikos;

mulčēšanas materiāls pamazām sadalās, izdala barības vielas augsnē, kļūst par barību augsnes mikroorganismu un slieku darbam;
pēc mulčas augsne kļūst irdena, pūkaina un labi izlaiž gaisu.

Vārdu sakot – tikai priekšrocības. Es ne tikai pārklāju dārza dobes ar mulču, es arī mulču stādījumus siltumnīcā. Pēc tomātu stādu stādīšanas pastāvīgā vietā es uzreiz mulčēju zemi zem tiem. Visas sezonas laikā es nekad neravēju dobi – nebija nevienas nezāles.

Tātad nopļautā zāle atviegloja manu dzīvi. Žēl, ka iepriekš nezināju par tik brīnišķīgu veidu, kā atbrīvoties no nezālēm. Iztērēts daudz enerģijas. Bet pieredze nāk ar vecumu.

 

Netradicionālas nezāļu apkarošanas metodes

Ir vairāki citi interesanti veidi, kā kontrolēt nezāles jūsu reģionā.

Avīžu mulča

Daži dārznieki saplēš avīzi gabalos un izklāj uz dārza gultas. Neplēstu – vējš aiznesīs. Manuprāt, labāk visu izklāt vairākās kārtās.

Ja iepriekš drukātās publikācijas ar krāsainiem fotoattēliem netika izmantotas kā mulča, tagad tam nav nozīmes. Fakts ir tāds, ka senos laikos krāsvielas bija toksiskas un varēja nodarīt kaitējumu. Tagad krāsas ir nekaitīgas.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment