Vai drīkst nosaukt kaķi vai suni cilvēka vārdā: baznīcas un ezotēriķu atbildes

Daudzi saimnieki savus kaķus vai suņus bieži sauc cilvēku vārdos.

Tomēr ir jautājums, vai ir iespējams saukt dzīvniekus cilvēku vārdos? Baznīca un tautas ticējumi šo jautājumu skaidro dažādi.

Ko saka Baznīca

Vārdam kristīgajā tradīcijā ir īpaša nozīme. Kad tas tiek piešķirts kādam cilvēkam, šo aktu pavada lūgšana un Dieva svētība. Vārds tiek minēts arī Kristības sakramentā, kas atver cilvēku jaunai dzīvei Kristū.

Tālāk vārds kļūst par daļu no lūgšanas, kad tiek aizlūgts par šo personu, un mūsu dzīves dienu beigās vārdi tiks ierakstīts Dzīvības grāmatā. Tādējādi gods, kas piešķirts cilvēkam kā Dieva tēla līdziniekam, atšķir cilvēku no dzīvnieka.

No otras puses, ja indivīdam tiek iedots kāda svētā vārds, tas notiek ar mērķi viņam līdzināties un saņemt viņa palīdzību zemes dzīvē, kas dzīvnieku gadījumā ir absurds. Tas ir pat zaimojoši un necienīgi pret svēto, kurš atdeva savu dzīvību, citu cilvēku un ticības labā.

Baznīca neiesaka dot dzīvniekiem cilvēciskus vārdus, jo Svētajos Rakstos tas arī netiek aprakstīts kā prakse. Tiek arī uzskatīts, ka dzīvnieks ar cilvēka vārdu dzīvo īsāku mūžu un biežāk slimo. Šādi mājdzīvnieki var būt agresīvi vai apātiski.

Cilvēciskais vārds dzīvniekam rada lielu enerģijas slodzi, kas dzīvniekam ir pārāk smaga. Dzīvnieku vārdi, kas nav saistīti ar cilvēku vārdiem, izklausās jaukāk un pozitīvi ietekmē dzīvniekus. Tāpēc mājdzīvnieki būtu jāsauc viņiem pazīstamos vārdos.

Ko saka ezotēriķi

Daudzi saimnieki savus kaķus vai suņus bieži sauc ar cilvēku vārdiem. Ezotēriķi apgalvo, ka tas var radīt negatīvas sekas. Ir zināms, ka cilvēkiem ir vārds, un dzīvniekiem ir iesauka.

Pirms nosaukt kaķi par Valdi vai Mariju, ir vērts padomāt, vai šāds vārds būs piemērots un vai tas dzīvniekam piestāvēs. Tiek uzskatīts, ka dzīvnieki nevar sadzīvot ar cilvēku vārdiem, jo tiem piemīt spēcīga enerģija.

Cilvēku vārdiem ir sava nozīme, un tie piešķir cilvēkam noteiktas īpašības. Piemēram, vārds Viktorija nozīmē uzvaru, bet kaķim ar šo vārdu šīs īpašības nepiemitīs, jo vārda enerģētiskais lādiņš dzīvnieku neietekmēs. Tas var novest pie tā, ka dzīvnieks būs pastāvīgi vārgs un depresīvā stāvoklī.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem latviešu vecvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu vecvārdi? 

1 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

2 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

3 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

Your score is

The average score is 44%

0%

Ezotēriķi iesaka izvēlēties dzīvniekam tādu iesauku, kam nav nekā kopīga ar cilvēku vārdiem. Vēlams izvēlēties vārdu, kas būs iejūtīgs, jo dzīvniekam būs vieglāk to atcerēties un reaģēt uz saimnieka aicinājumu.

Pareizi izvēlēts vārds mājdzīvniekam nodrošinās mierīgu dzīvi un pozitīvu enerģiju. Dzīvnieks būs mazāk sasirdzis un iepriecinās savus saimniekus.

 

 

Leave a Comment