Vai draudzība ar bijušajiem ir iespējama: psihologs atklāj 3 veidus, kā to noskaidrot

Amerikāņu psihologs un filozofijas doktors Marks Traverss pastāstīja par trim veidiem, kā noskaidrot, vai ir iespējams saglabāt draudzību ar bijušajiem partneriem.

Žurnāls “Forbes” publicēja zināmā psihologa un grāmatu autora viedokli par to, vai ir iespējama draudzība ar bijušajiem partneriem. Kā norāda Marks Traverss, ikvienam, kuram šis jautājums ir aktuāls, noderēs trīs būtiski jautājumi, uz kuriem jārod sev skaidras atbildes.

Vai draudzība ar bijušajiem ir iespējama – 3 veidi, kā to noskaidrot

Pirmais veids ir pajautāt sev: vai jūs bijāt draugi, pirms sākās romāns? Klasisks pētījums, ko veica Ilinoisas Universitātes pētnieki, atklāja, ka bijušajiem partneriem ir ievērojami lielāka iespēja palikt draugiem pēc šķiršanās, ja viņi bija draugi pirms romantisko attiecību sākšanās.

Parasti, ja pirms romantiskām attiecībām pāris bija draugi, tas nozīmē, ka viņiem ir kopīgas intereses, kait kas viņus vienu, iespējams, kopīgas vērtības vai hobiji. Ja tā patiešām ir bijis, tas nozīmē, ka šis cilvēks bija svarīgs vēl pirms romantisko attiecību uzsākšanas. Kāpē tad gan nesaglabāt draudzību?

Lasi vēl: Krabju nūjiņas: no kā tās patiesībā ir izgatavotas

Otrs veids ir noteikt, kādi ir bijušā partnera motīvi, kāpēc viņš vēlas palikt draugs. Nesen žurnālā Personal Relationships publicētajā pētījumā norādīts, ka ir četri galvenie motīvi: drošība, praktiskums, pieklājība un romantiskas vēlmes.

Pētnieki secināja, ka draudzība pēc attiecību izjukšanas, visticamāk, nebūs ilgstoša, ja tās pamatā ir neatrisinātas romantiskas vēlmes. No otras puses, draudzība pēc attiecību šķiršanās, visticamāk, uzplauks, ja lēmumu palikt draugos noteiks drošība.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? Noskaidrosim!

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

 

Your score is

The average score is 55%

0%

Trešais veids ir noskaidrot, kāpēc vēlaties palikt draugi. Pētījumi arī liecina, ka partneri, kuri ir šķiršanās iniciatori, biežāk vēlas palikt draugi. Tomēr šī vēlme draudzēties dažkārt ir īslaicīga un pašmērķīga. Un to noteikti nevajadzētu darīt aiz pieklājības.

 

 

 

Leave a Comment