Mainiet plānus, mūs sagaida lietusgāzes un aukstums: sinoptiķi ir snieguši jaunu laika prognozi

Meteorologi ir snieguši neapmierinošas laika prognozes vasaras vidum. Austrumeiropā gaidāmas ārkārtējas laikapstākļu anomālijas jau tuvākajā laikā. Būs gan spēcīgas lietusgāzes, gan strauja atdzišana. Cilvēki tika brīdināti par sarežģītu periodu.

No pirmdienas, 8. jūlija, lielākajā daļā Austrumeiropas reģionu būs ilgstošas lietavas, kas beigsies tikai ceturtdien. Dienas temperatūra gaidāma +25 grādi, bet nakts temperatūra – +16 grādi.

Īpaši spēcīgi nokrišņi iespējami 11. un 12. jūlijā. Saskaņā ar prognozēm iespējamas lietusgāzes un pērkona negaisi, kuru laikā nokrišņu daudzums sasniegs 10 milimetru. Otrdien, trešdien un ceturtdien būs mazāk intensīvas lietusgāzes.

 

Ceturtdien šos reģionus ietekmēs aukstā fronte. Dienas temperatūra pazemināsies līdz +21 grādam, bet nakts temperatūra – līdz +14 grādiem. Nedēļas nogalē atdzišana kļūs vēl spēcīgāka: +18 dienā un +10 naktī.

Laika apstākļi ietekmēs visas dzīves jomas. Īpaši no pēkšņām laikapstākļu izmaiņām cieš no laikapstākļiem atkarīgie cilvēki. Spēcīgas lietusgāzes var izraisīt infrastruktūras un transporta darbības traucējumus.

Austrumeiropas iedzīvotāji tiek aicināti ievērot drošības noteikumus. Neuzturēties ārpus telpām spēcīgu lietusgāžu un negaisa laikā. Esiet uzmanīgi uz ceļiem un, pazeminoties temperatūrai, ģērbieties siltāk. Tomēr ir jāpiemin fakts, ka šāds laiks būs tikai dažviet.

Bet vai karstums atgriezīsies un kad? 

Sinoptiķi prognozē sausu un karstu laiku Austrumeiropas centrālajā daļā no 8. līdz 14. jūlijam. Viņa teica, ka gandrīz visu nedēļu nokrišņi nav gaidāmi.

“Vienīgi no 10. jūlija var būt nelieli īslaicīgi nokrišņi Centrālā apgabala ziemeļu reģionos” – precizēja sinoptiķe.

Viņa piebilda, ka nākamajā nedēļā visā dažviet apgabalā gaidāms karsts laiks. Speciāliste norādīja, ka tur temperatūra var paaugstināties līdz 33 un pat 35 grādiem.

Speciāliste ziņoja, ka visu nākamo nedēļu ziemTomēr eļrietumu reģionos būs paaugstināts atmosfēras spiediens. Turklāt no 8. jūlija tur sāksies īslaicīgas lietusgāzes.

Lasi vēl: Kāpēc izdzēsu ”Whatsapp” aplikāciju no sava mobilā? Pastāstīšu 5 svarīgus iemeslus!

“Ziemeļrietumos gaidāmas pērkona lietusgāzes, vēja pastiprināšanās līdz 18 metriem sekundē. Visu nākamo nedēļu tur līs lietus. Īpaši spēcīgi tie būs ziemeļu reģionos,” teica speciāliste.

Viņa norādīja, ka temperatūra tur saglabāsies diezgan vasarīga: tā būs noteikta 22-27 grādu robežās. Šis rādītājs būtiski nemainīsies visas nedēļas garumā. Sinoptiķe uzsvēra, ka ziemeļrietumos nav gaidāms auksts laiks.

Tomēr kāds cits speciālists saka, ka nedēļa būs “jautra”: prognozētāji brīdina par pārmērīgu karstumu daudzos reģionos – kas gaidāms? 

Lasiet nākošajā lappusē

Leave a Comment