Orhideju nokalšana: atcerieties piecus galvenos soļus, lai glābtu savu eksotisko ziedu

Ja zināsiet dažus noslēpumus, orhideju audzēšana būs ļoti vienkārša. Ko darīt, ja šis eksotiskais zieds ir sācis nokalst?

Pat šādu orhideju var glābt, ja atcerēsieties piecus svarīgus noteikumus un tos ievērosiet. Vispirms pieredzējuši floristi iesaka pārbaudīt sakņu sistēmu un noņemt sausās vai sapuvušās tās daļas.

Lai to izdarītu, izmantojiet tikai sterilas šķēres. Šāda vienkārša darbība palīdzēs saglabāt veselas saknes un stimulēs jaunu sakņu augšanu.

Tagad ir pienācis laiks iemērkt orhideju saknes ūdenī. Atstājiet augu puķupodā, bet ņemiet vērā, ka poda apakšā ir jābūt drenāžas caurumam. Ielaidiet vannā vai dziļākā bļodā ūdeni un ievietojiet puķu podu uz vairākām stundām ūdenī. Šādā veidā orhidejas tiks pietiekami mitrinātas un varēs atjaunot zaudēto mitrumu.

No šādiem kotletēm būs grūti atteikties! Sasmalcinātas gaļas kotletes ir īpaši sulīgas un ar vienu triku

Pēc tam jāizvēlas pareizais substrāts auga pārstādīšanai. Šim nolūkam vislabāk izmantot speciālu maisījumu orhidejām, ko pārdod teju ikvienā ziedu un dārzkopības veikalos. Tas nodrošinās aerāciju un drenāžu, kas šim ziedam ir ļoti nepieciešami.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk un uzzinātu galvenos padomus

Leave a Comment