Cilvēku iecienīti pārtikas produkti, kurus nedrīkst dot suņiem: tie ir toksiski jūsu mājdzīvniekam

Suņi ir diezgan nepretenciozi ēdāji un apēd visu, ko vien var dabūt pa rokai. Taču tas nenozīmē, ka visa šī barība ir viņiem derīga.

Diemžēl dzīvnieki nevar zināt, ka daži produkti viņiem ir bīstami. Mēģināsim saprast, ko drīkst un ko nedrīkst dot suņiem, lai kā arī viņi to prasītu.

Kādu gaļu nedrīkst dot suņiem

Suņiem drīkst dot liesu jēlu gaļu – mājputnu, liellopu, teļa gaļu un to blakusproduktus: aknas, mēli, sirdi, liellopu tesmeņus, lūpas, ausis, astes.

Tomēr sunim nevajadzētu dot treknus, ar garšvielām un pikantus gaļas produktus. Aizliegti produkti ir trekna cūkgaļa, kā arī desas, cīsiņi, pelmeņi un vispār gatavi gaļas izstrādājumi. Tie satur daudz tauku, piedevu, garšvielu, konservantu, kas dzīvniekam var izraisīt alerģisku reakciju.

Nebarojiet suni arī ar ceptu gaļu. Šāds ēdiens traucē dzīvnieka fizisko labsajūtu.

Ir arī iemesls, kāpēc suņiem nevajadzētu dot vistas gaļu – tā var izraisīt alerģiju, ievietojiet to uzturā pakāpeniski un neturiet uz vistas gaļas visu laiku.

Lasi vēl: 10 noteikumi, kuru ievērošana novērš tomātu fitoftoras izplatību

Kādus augļus un dārzeņus nedrīkst dot suņiem

Daudzi augļi ir kaitīgi suņu gremošanas traktam. Piemēram, suņiem nedrīkst dot citrusaugļus, vīnogas (izraisa gāzu veidošanos), avokado (izraisa vemšanu).

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem latviešu vecvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu vecvārdi? 

1 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

2 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

3 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

Your score is

The average score is 44%

0%

Mūsu platuma grādos augļi ir atļauti saprātīgos daudzumos, kā arī dārzeņi, kas nerada skābes – burkāni, kabači, ziedkāposti, gurķi, ķirbji. Dārzeņus var dot svaigus vai sautētus. Nebarojiet suni ar kartupeļiem – tie ir slikti sagremojami.

 

Leave a Comment