5 paņēmieni, kas raksturo narcisu strīda laikā

Narcisi ir cilvēki ar augstu pašvērtējumu, pārmērīgu vajadzību pēc atzinības un uzmanības un tieksmi dominēt pār apkārtējiem.

Narcisi, kuriem ir augsta pašcieņa un vajadzība pēc atzinības, spēj izmantot šo viltīgo uzvedību, lai sasniegtu savus mērķus un dominētu saskarsmē ar citiem.

Viņi bieži vien ir argumentācijas meistari, jo viņi prasmīgi izmanto šīs piecas tehnikas, kas signalizē par viņu īpašo uzvedību un psiholoģiskajām īpašībām, kā savā TikTok detalizēti apraksta psihoterapeite Annija Cimmermane.

Noliegums

Narcisi mēdz noliegt jebko, sākot ar savu atbildību un beidzot ar faktiem par savu iesaistīšanos situācijā. Viņi neatzīst savas kļūdas, un jebkura atvainošanās var izklausīties pārspīlēti pamatota vai vienkārši bezjēdzīga.

Uzmanības novēršana

Narcisi ātri pārliek uzmanību uz otru pusi, kad jūtas iespiesti stūrī. Viņi bieži novirza sarunu uz jūsu vainām vai kļūdām, mēģinot novērst uzmanību no savas uzvedības vai atbildības.

Spēlē upuri

Narcisi bieži spēlē upura lomu un pārliecina visus, ka viņi ir tie, kas ir netaisnības vai nelabvēlīgu apstākļu upuris. Tā ir stratēģija, kas var likt citiem justies vainīgiem, lai gan patiesībā šis narcis parasti ir izraisījis konfliktu.

Lasi vēl: 1 vienkāršs itāļu triks, kā izcept nevainojamu picu

Gazlaitings

Narcisi izmanto taktiku, kas pazīstama kā gazlaitings, lai, reaģējot uz viņu uzvedību vai vārdiem, liktu jums justies neērti vai apvainoti. Viņi var mainīt vai sagrozīt faktus un atspēkot jūsu situācijas interpretāciju, lai liktu jums justies nedroši. Narcisi var mēģināt mainīt jūsu realitātes uztveri, liekot jums apšaubīt savu atmiņu vai notikumu novērtējumu, lai jūs zemapziņā pieņemtu viņu, nevis savu notikumu versiju. Tas var izraisīt iekšēju apmulsumu, nedrošību un pazeminātu pašvērtējumu.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? Noskaidrosim!

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

 

Your score is

The average score is 55%

0%

Uzbrukums un agresija

Narcisi var kļūt agresīvi un uzbrukt, ja jūtas apdraudēti vai kritizēti. Agresijas dēļ viņi aizstāv savas idejas un uzskatus vai cenšas izrādīt dominanci.

 

Leave a Comment