6 triki, kas ļaus jums pagatavot perfektu malto gaļu

Kvalitatīva maltā gaļa ir lielisks pamats daudziem sātīgiem un garšīgiem ēdieniem, tāpēc ir svarīgi iemācīties, kā to pagatavot.

Atcerieties, ka pašu gatavota malta gaļa vienmēr būs labāka par veikalā pirkto. Tāpēc ir vērts apgūt 6 vienkāršus trikus.

Laba gaļa

Ja galvenajam ēdienam tiek gatavota maltā gaļa, uz gaļu ietaupīt nevar. Svaiga gaļa vislabāk piemērota pusfabrikātu pagatavošanai. Saldētu produktu labāk neņemt maltās gaļas pagatavošanai, jo tad pēc atsaldēšanas maltās gaļas konsistence nebūs tik laba.

Gaļas malšanas mašīnas kvalitāte

Ne tikai gaļai jābūt kvalitatīvai: nevajadzētu aizmirst arī par gaļas maļamo mašīnu. Pārliecinieties, ka asmeņi vienmēr ir labi uzasināti. Tas ievērojami uzlabos maltas gaļas kvalitāti.

Gaļas temperatūra

Neraugoties uz to, ka produktu ieteicams iegādāties svaigu, jūs nevarat uzreiz ķerties pie tā pagatavošanas. Vispirms ieteicams gaļu atdzesēt, izmantojot ledusskapi.

Ūdens

Ja vēlaties, lai maltā gaļa iznāktu sulīgāka un garšīgāka, tad tiešā darba laikā neaizmirstiet pāris karotes ledaina ūdens.

Lasi vēl: Zinātnieki ir atspēkojuši ideju par katra cilvēka “dvēseles radinieka” esamību: pētījuma rezultāti

Sulīgums

Daži cilvēki uzskata, ka maltā gaļa kļūst sulīga, tikai pateicoties papildus piedevām. Taču šis apgalvojums nav gluži pareizs. Lai sasniegtu šo mērķi, ir jāpārliecinās, ka gaļā ir tauku slāņi.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem latviešu vecvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu vecvārdi? 

1 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

2 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

3 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

Your score is

The average score is 44%

0%

Saldēšana

Daudzi gatavo malto gaļu ar rezervi, kas ir laba un praktiska ideja. Jau gatavu malto gaļu gan drīkst likt saldētavā. Taču šajā gadījumā pusfabrikāta sastāvā nedrīkst iestrādāt sīpolus, ķiplokus, dilles un cit

Leave a Comment