Laikapstākļi no 2.novembra mūs visus satricinās: sinoptiķi negaidīti mainījuši prognozi

Prognozes ir vēstījušas par radikālām laikapstākļu izmaiņām, kas notiks no 2.novembra Meteorologi uzskata, ka nedēļa oktobra un novembra mijā būs izšķiroša daudziem reģioniem. Un šādas izmaiņas sāks izpausties jau no ceturdienas.

Saskaņā ar Gismeteo sinoptiķu prognozēm oktobra beigās un novembra sākumā klimatiskā situācija lielākajā daļā Eiropas reģionu krasi mainīsies. Turklāt meteorologi sliecas uz laikapstākļu pasliktināšanos, kas atkarībā no tās vai citas Eiropas daļas izpaudīsies atšķirīgi.

Tādējādi Eiropas dienvidu reģionos sinoptiķi prognozē ievērojamu atdzišanu, kas sāksies līdz ar pēdējā rudens mēneša iestāšanos. Šajā apgabalā pēdējās dienas un pat nedēļas bija vasarīgi siltas.

Novembris Latvijā ietver pāreju no rudens uz ziemu, un laika apstākļi var būt ļoti mainīgi. Parasti novembris var būt sauss un auksts mēnesis, ar temperatūru, kas svārstās no pozitīviem līdz negatīviem grādiem pēc Celsija, un pirmajiem sniega nokrišņiem.

Novembris ir arī laiks, kad dienas ievērojami saīsinās, un saules gaismas stundas samazinās. Tāpēc tas var būt tumšs un drūms mēnesis, kad Latvijā bieži ir lielas miglas un mitruma.

Oktobra pašā sākumā bija pat nenormāls karstums, ko noteica karstais Āfrikas gaiss. Termometru stabiņi sasniedza 30 grādus un pat vairāk, kas oktobrī ir ļoti reti sastopams.

Lasi vēl: Pastāv iespēja, ka Latvijā samazināsies zāļu cenas – lūk, kāda šobrīd situācija!

Tomēr tuvākajā laikā situācija dienvidos mainīsies. Dažviet Eiropā nedēļas sākumā temperatūra pārsniegs 20 grādus, bet kopš piektdienas rādītāji nokritīsies līdz plus 14-15, bet naktī būs jau plus seši. Aukstais laiks sasniegs arī Eiropas centrālos reģionus. Un no 2. novembra sāksies spēcīgas lietusgāzes.

Savukārt Eiropas austrumu reģionā šajā nedēļā gaidāmas stipras snigšanas un lietusgāzes. Latvijā ir gaidāms sniegs. Taču novembra sākumā snigs vēl vairāk.

Nedēļas vidū kļūs nedaudz siltāks līdz plus trīs grādiem, taču sasilšana būs īslaicīga. Tad temperatūra pazemināsies līdz mīnus 6, un no 3. novembrī Latvijas austrumu daļu skars spēcīga snigšana, veidojot vērienīgas kupenas.

 

Kad gaidāms sals un pirmais nopietnais sniegputenis?

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

 

Tiek norādīts, ka Austrumos drīzumā snigs spēcīgas sniega lietusgāzes. Piemēram, Rīgā tieši 2. novembrī snigs ļoti spēcīgs sniegs. Savukārt citviet Latvijā novembrī spēcīgas snigšanas dēļ sāksies sniegputenis, ko savukārt pastiprinās krasas vēja brāzmas.

Tajā pašā laikā arī dabas stihija plāno ”uzbrukt”, bet jau spēcīgu lietusgāžu veidā, jo temperatūra tur joprojām būs plusā.

Savukārt nepatīkami laikapstākļi sasniegs Latviju jau šo piektdien, un tur gaidāms pilns bīstamo parādību komplekts: spēcīgs sniegputenis sajauksies ar lietu, un vēja brāzmas sasniegs 20 metrus sekundē. Tas nozīmē, ka situācija līdzināsies vētrai, dažviet Latvijā.

 

Meteorologi prognozē, ka laikapstākļi strauji pasliktināsies jau pavisam drīz. Šobrīd ļoti zema temperatūra nav gaidāma, tomēr slapjš sniegs un spēcīgs lietus ir gaidāms visu novembra mēnesi.

Lasi vēl: Latvijā sēru vēsts: Šodien mūžībā devies “Radio SWH” ētera producents

Latvijas novembrī reti sastop siltas dienas, un vidējā novembra temperatūra parasti ir auksta. Parasti novembrī Latvijā temperatūra svārstās no pozitīviem līdz negatīviem grādiem pēc Celsija.

Tomēr siltākā novembra diena var būt izņēmums, un temperatūra var pacelties līdz pozitīviem grādiem. Siltākās dienas novembrī Latvijā var būt saistītas ar meteoroloģiskajām izmaiņām un siltiem vējiem.

Novembrī sākas klimatiskā ziema – temperatūras pāreja no nulles uz zemākām temperatūrām. Nokrišņu daudzums tiek prognozēts normas robežās, mazāk nekā oktobrī. Aukstā laikā snigs. Nākamā ziema nebūs auksta, bet ar pastāvīgām temperatūras izmaiņām.

Leave a Comment