Nospiediet 2 pogas reizē: šis slepenais režīms pats attīrīs veļas mašīnu no pelējuma

Nav noslēpums, ka veļas mazgājamās mašīnas periodiski jāiztīra. Laika gaitā uz tās iekšējiem komponentiem neizbēgami uzkrājas netīrumi, pelējums un patogēni mikroorganismi, pārvēršot to par baktēriju vairošanās vietu.

 

Ko darīt

Tīmeklī ir daudz padomu, kā iztīrīt mašīnas korpusu no pelējuma, ieskaitot dārgus kopšanas līdzekļus un dažādus tautas aizsardzības līdzekļus. Tomēr, kāpēc pūlēties, ja ražotājs jau ir par visu padomājis?

Lasi arī: Kā pagatavot savu mūža labāko kartupeļu biezeni: profesionāļu padomi

Pašattīrīšanās funkcija, kas tagad ir pieejama lielākajai daļai mūsdienu veļas mazgāšanas mašīnu, pasargās jūs no nepatīkamas smakas uz drēbēm un nodrošinās jūsu ierīces darbību gadiem ilgi.

 

Kā ieslēgt pašattīrīšanās režīmu

Diemžēl nav vienota algoritma, kā ieslēgt pašattīrīšanās režīmu, tāpēc pogu kombinācija dažādiem ražotājiem var būtiski atšķirties. Mēs jums pastāstīsim, kā aktivizēt korpusa pašattīrīšanās režīmu populārākajos veļas mašīnu modeļos.

 

Hotpoint Ariston

Lai iedarbinātu Hotpoint Ariston veļas mazgājamās mašīnas pašattīrīšanās režīmu, vienlaicīgi nospiediet pogas “Extra Rinse” un “Quick Wash” un turiet tās nospiestas 5 sekundes, līdz atskan skaņas signāls.

Jaunākos Aristonos ar žāvēšanas funkciju, lai aktivizētu pašattīrīšanos, ir jānospiež divas pogas “Tvaika funkcija” un “Papildu skalošana”. Ja tas izdodas, mašīna atskanēs signāls un nekavējoties aktivizēs pašattīrīšanas režīmu.

 

 

LG

Lai LG veļas mazgājamajās mašīnās aktivizētu korpusa pašattīrīšanu, vienlaicīgi jānospiež pogas “Intensīva” + “Bez krokām”. Parasti šo režīmu ikonas ir apvienotas ar kvadrātveida iekavās ar zvaigznīti. Turiet pogas nospiestas trīs sekundes, līdz parādās “tcL” (Tub Clean), pēc tam nospiediet pogu “Start/Pause”.

 

Indesit

Lielākajā daļā Indesit veļasmašīnu modeļu pašattīrīšanos aktivizē, vienlaicīgi turot nospiestas pogas “½ spin” + “Easy ironing”. Parasti tās ir arī apvienotas ar līniju, blakus kurai veļas mašīna ir norādīta ar zvaigznīti.

 

 

Samsung

Parasti nav nepieciešams “dejot ar lupatām” vai veikt slepenas kombinācijas, lai iedarbinātu Samsung veļas mazgāšanas mašīnu pašattīrīšanās režīmu. Lielākajā daļā šī zīmola veļas mazgāšanas mašīnu attiecīgais ECO Drum Clean režīms jau atrodas uz vadības paneļa kā atsevišķa poga (ECO Drum Clean).

 

 

Ko darīt, ja pašattīrīšanās režīms nesākas?

Ja veļas mazgāšanas mašīnas “Pašattīrīšanās” režīms nekādā veidā neparādās un jūs to nevarat ieslēgt, izmantojot taustiņu kombināciju, iespējams, ka ražotājs vienkārši nav nodrošinājis šo funkciju jūsu modelim. Tomēr tas nenozīmē, ka jūsu mašīnai nav nepieciešama periodiska tīrīšana.

Leave a Comment