Sinoptiķi nobažījušies par nākamās nedēļas skarbajiem laikapstākļiem; sāksies jau šonakt

Latvijas sinoptiķi nobažījušies par nākamās nedēļas skarbajiem laikapstākļiem, kuri sāksies jau šonakt. Iedzīvotāji aicināti izvērtēt vajadzību doties ārā. 

No sākuma mazliet par vēsturi.

1967. gada 18. oktobra orkāns Latvijā bija pats postošākais

Viesuļvētra, kas Latvijā notika 1967. gada 18. oktobrī, ir visbriesmīgākā un postošākā rudens vētra valsts vēsturē, kopš 1960. gadā sāka reģistrēt vēja brāzmas. Naktī uz 18. oktobri Latvija piedzīvoja ārkārtīgi spēcīgu vētru, ko izraisīja ciklonu pāris no Dānijas.

Vēja ātrumam sasniedzot 30 m/s, šī vētra tika klasificēta kā ļoti intensīva, un pie Liepājas brāzmās sasniedza pat Latvijas rekordu 48 m/s. Vētra no Liepājas virzījās uz Aizputi, Saldumu, Jaunjelgavu un Jēkabpili, virzoties uz priekšu, pakāpeniski zaudējot spēku.

Šīs vētras ietekmes rezultātā Latvijas valsts mežos tika iznīcināti un nocirsti aptuveni 12 miljoni kubikmetru koku, kas atbilst gandrīz trīs gadu aplēstās koksnes ražošanas apjomam.

Lasi vēl: “Sagatavojieties, kam tādam ko nebūsiet gaidījuši!”; Šīs trīs zodiaka zīmes gaida negaidīts pavērsiens 2023. gada 29. augustā

 

Sinoptiķi izsludinājuši svarīgu paziņojumu uz nākamo nedēļu visiem Latvijas iedzīvotājiem. Gaidāma vētra un ļoti skarbi laikapstākļi šajos novados. 

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment